U HRVATSKOJ ZABRANILI PETARDE: Sabor je ovo izglasao!
Petarde, Foto: Profimedia

izglasano

U HRVATSKOJ ZABRANILI PETARDE: Sabor je ovo izglasao!

Postojali su i amandmani da se i ostala bučna pirotehnika zabrani većinu godine te da je njeno korištenje dopušteno samo u razdoblju od 31. decembra do 1. januara, no odbijeni su

Objavljeno:

Sabor je izglasao Zakon o eksplozivnim stvarima, te su na drugom čitanju saborski zastupnici jednoglasno podržali zabranu petardi i dinamita kategorija F2 i F3.

Postojali su i amandmani da se i ostala bučna pirotehnika zabrani većinu godine te da je njeno korištenje dopušteno samo u razdoblju od 31. decembra do 1. januara.

Predložio ih je zastupnik Davor Dretar, ali odbijeni su.

Veliko zadovoljstvo je zbog ove odluke izrazila udruga Prijatelji životinja koja je godinama zahtjevala zabranu petardi:

- Sretni smo što se, nakon osam godina naše kampanje za zabranu svih vrsta petardi, današnjim izglasavanjem u Saboru dogodio dugoočekivan trenutak za Hrvatsku. Zahvaljujemo Ministarstvu unutarnjih poslova i saborskim zastupnicima koji su uvažili apele, javnosti, stručnjaka i institucija za prestanak terora petardama - izrazio je zadovoljstvo Luka Oman, predsednik stranke Prijatelji životinja.

Dodao je da je šteta što nije prihvaćen i logičan predlog da se uporaba ostale bučne pirotehnike dopušta samo na Silvestrovo i Novu godinu, što svakako treba propisati sledećim izmenama Zakona.

Ipak, još će ove godine za blagdane biti moguće korištenje te pirotehnike zbog toga što izmena zakona stupa na snagu tek 2. januara.

(espreso.co.rs/24 hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.