OTKRIVENO! Jak ciklon prekriće celu Evropu, a uskoro stiže i u Srbiju! EVO ŠTA NAS ČEKA I TO ZA NOVU GODINU
Foto: Severe Weather Europe

au!

OTKRIVENO! Jak ciklon prekriće celu Evropu, a uskoro stiže i u Srbiju! EVO ŠTA NAS ČEKA I TO ZA NOVU GODINU

Ovaj ciklon će se narednih dana osetiti u Srbiji i regionu.

Objavljeno:

Oluja uragana u severozapadnoj Evropi.

Šta će doneti ciklon sa Atlantika Srbiji i regionu?

Iznad severozapadne Evrope nalazi se centar veoma jakog i dubokog ciklona. Ciklon centar je malo severni od Britanskih ostrva i Škotske, a vrednost pritiska pala je na manje od 948 mb. Ciklon je toliko jak i izražen da je prečnika preko 1000 km i cele severne i zapadne Evrope, a u ponedeljak će preuzeti veći deo Evrope, a svojim perifernim delom i naše područje, pa zbog veoma izraženog vazduha Očekuje se da će gradijent pritiska biti jak i olujni jugozapadni vetrovi, a u planinama zapadne i jugozapadne Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, uragan jugozapadni vetrovi sa udarima preko 120 km / č, tako da će postojati mogućnost materijalne štete, piše weather2umbrella.

Moćna južnjačka struja takođe će zahtevati talas veoma tople vazdušne mase iz Severne Afrike i Mediterana. Na području Jadrana i na zapadu i jugozapadu Balkana očekuju se veoma jake padavine, lokalno i preko 100 mm kiše po kvadratnom metru, lokalno na obroncima Dinarida okrenuto Jadranu i preko 200 mm. Očekuje se iznenadno otapanje snega, pa će biti opasnost od poplava.

Inače, ovaj jak ciklon doneo je severozapadnoj i zapadnoj Evropi uragansku oluju sa vetrovima i preko 120 km / h, sa jakim padavinama i veoma visokim talasima, a u udaru uragana pronađena su britanska ostrva, zemlje Beneluksa, Francuska i Skandinavija. Poplave su moguće, a u planinama su ogroman sneg i lavina.

Ovaj ciklon će se narednih dana osetiti u Srbiji i regionu, a danas smo pod uticajem ciklona iz južne Italije i južnog Jadrana, pa nas očekuje relativno hladna vazdušna masa, uz kišu i sneg.

Od sutra znatno toplije, a temperature narednih dana i do 15-16 ℃.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.