FINANSIJSKA POMOĆ GRADA BEOGRADA: U decembru roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca sleduje novčana pomoć!
Bebe, Foto: Profimedia

Novčana pomoć roditeljima

FINANSIJSKA POMOĆ GRADA BEOGRADA: U decembru roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca sleduje novčana pomoć!

Novac se nalazi na računima porodilja koje su ostvarile to pravo, rekla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i istakla da se davanja Grada Beograda isplaćuju na vreme i bez dana kašnjenja

Objavljeno:

Roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca u Beogradu danas je isplaćena novčana pomoć koju Grad tradicionalno daje u decembru, a ove godine je za te namene iz budžeta izdvojeno ukupno 13.998.564 dinara.

Novac se nalazi na računima porodilja koje su ostvarile to pravo, rekla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i istakla da se davanja Grada Beograda isplaćuju na vreme i bez dana kašnjenja.

"Na ovaj način pokazujemo porodicama da su nam važne. Ovom, kao i drugim vrstama pomoći porodicama sa decom, podstičemo natalitet u Beogradu", rekla je Stanisavljević, navodi se u saopštenju Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Precizirala je da je na evidenciji Gradskog centra za socijalni rad, u Beogradu za ostvarivanje ove materijalne podrške u 2020. godini bilo 111 porodica sa ukupno 349 dece.

Od toga je, obrazložila je, 95 porodica sa trojkama, odnosno 285 dece, jedna porodica sa četvorkama, odnosno četvoro dece, i 15 porodica sa duplim blizancima, odnosno 60 dece.

"I sledeće godine ćemo nastaviti da promovišemo politiku socijalno odgovornog grada i redovnost davanja pomoći na koju smo ponosni. Nijedno pravo neće biti umanjeno. Naprotiv, godinama unazad kontinuirano unapređujemo i proširujemo obim prava porodilja i svih onih kojima je pomoć potrebna", rekla je Stanisavljević.

Direktorka Gradskog centra za socijalni rad Zorica Pavlović istakla je da novčana podrška roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca predstavlja jedan od najlepših zadataka koji ta ustanova obavlja.

"Raduje nas što iz godine u godinu imamo sve više dece. Ove godine imamo sedam porodica, 21 dete više nego prošle, i nadam se da će se taj trend nastaviti i u budućnosti. Zahvalni smo Gradu Beogradu što svake godine obezbeđuje sredstva za podršku porodicama i što smo u prilici da deci i roditeljima na ovaj način ulepšamo predstojeće praznike", rekla je Pavlović.

Finansijska pomoć koja je danas isplaćena predviđena je Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite i ostvaruje se jednom godišnje, podseća se u saopštenju.

Kako se dodaje, za decu predškolskog uzrasta odobrava se iznos od jedne prosečne mesečne zarade odnosno 72.344 dinara, za decu osnovnoškolskog uzrasta dve prosečne zarade, odnosno 144.688 dinara, a tri prosečne zarade, odnosno 217.032 dinara ukoliko su deca srednjoškolskog uzrasta.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.