LEPE BEOGRAĐANKE U AKCIJI: Prve su napravile selfi sa završenim spomenikom Stefanu Nemanji! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva, Foto: Privatna arhiva

ULAZE U ISTORIJU SELFIJA

LEPE BEOGRAĐANKE U AKCIJI: Prve su napravile selfi sa završenim spomenikom Stefanu Nemanji! (FOTO)

Spomenik je izradio ruski vajar Aleksandar Rukavišnikov. Sa 23 metra je ubedljivo najviši u srpskoj prestonici, i nalazi se na Savskom trgu, neposredno ispred zgrade nekadašnje Glavne železničke stanice.Veliki spomenik napravljen je u bronzi i isečen u delovima je dopremljen iz Rusije

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić objavio je jutros da je spomenik Stefanu Nemanji na Savskom trugu završen, i da je sada vlasništvo naroda Srbije.

On je ovo napisao na svom fejsbuk nalogu.

- Veliki dan za Beograd i Srbiju! Spomenik Stefanu Nemanji je završen i postaje vlasništvo našeg naroda. Ponosan jer sam bio deo istorijskog poduhvata.

Stefan Nemanja bio je veliki župan Raške i rodonačelnik vladarske dinastije Nemanjića, koja je u jednom periodu vladala delom tadašnje Srbije u srednjem veku.

Smatra se jednim od najznačajnijih srpskih vladara, a zajedno sa sinom Svetim Savom Srpskim, jednim od utemeljivača Srpske pravoslavne crkve, koja Stefana Nemanju slavi kao Svetog Simeona Mirotočivog. Doba njegove vladavine predstavlja prelomni period u istoriji i kulturi Srba.

U prestonici Srbije sada se nalazi spomenik njemu posvećen.

Do naše redakcije danas je stigla i fotografija ove dve lepe Beograđanke, koje su verovatno pročitale vesti na Fejsbuku Gorana Vesića i bile prve koje su napravile selfi sa Stefanom Nemanjom!

Selfi spomenik Stefanu Nemanji
foto: Privatna arhiva

Spomenik je izradio ruski vajar Aleksandar Rukavišnikov. Sa 23 metra je ubedljivo najviši u srpskoj prestonici, i nalazi se na Savskom trgu, neposredno ispred zgrade nekadašnje Glavne železničke stanice.Veliki spomenik napravljen je u bronzi i isečen u delovima je dopremljen iz Rusije.

Vlada Srbije imenovala je organizacioni odbor za otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji, na čijem je čelu ministarka kulture Maja Gojković, a otkrivanje spomenika planirano je 27. januara.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.