KO JE DR PEŠKO KOJI SE VAKCINISAO PRE DR KONA? Kada se danas pojavio, ZBUNIO JE CELU SRBIJU!
Predrag Peško, Foto: Tanjug

KORONAVIRUS

KO JE DR PEŠKO KOJI SE VAKCINISAO PRE DR KONA? Kada se danas pojavio, ZBUNIO JE CELU SRBIJU!

Dodatno su zbunjeni bili oni koji su gledali prenos uživo jer se prof. dr Peško pojavio nakon dr Kisić-Tepavčević, mimo predviđenog protokola, a neki ga isprva nisu prepoznali

Objavljeno:

Kao treći čovek u Srbiji koji je trebalo da primi "Fajzerovu" vakcinu protiv korona virusa bio je najavljen epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon, međutim, pre njega vakcinu je primio hirurg Predrag Peško.

Prema zvaničnoj najavi, "Fajzerovu" vakcinu jutros je ovim redom trebalo da prime premijerka Ana Brnabić, zatim ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić-Tepavčević, a onda i epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon.

Međutim, pre Predraga Kona, vakcinisan je hirurg Predrag Peško.

Dodatno su zbunjeni bili oni koji su gledali prenos uživo jer se prof. dr Peško pojavio nakon dr Kisić-Tepavčević, mimo predviđenog protokola, a neki ga isprva nisu prepoznali.

Šira javnost možda nije toliko upoznata s ovim našim hirurgom i akademikom, ali je dr Peško veoma cenjen među stručnom publikom.

Ono što se ipak zna o njemu jeste da ima uspešnu karijeru kao specijalista opšte i abdominalne hirurgije od 1986. godine, kao i da ima dugu karijeru kao predavač na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Dr Predrag Peško je hirurg i redovni profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Dopisni član Srpske akademije nauka i umetnosti postao je 2006. godine, a redovni šest godina kasnije, stoji na sajtu SANU.

U opisu na sajtu SANU takođe piše da je njegova specijalnost u oblasti medicine gastroenterologija, kardiotorakalna hirurgija i endoskopska hirurgija.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.