KONAČNO JEDNA DOBRA VEST ZA NAŠE VOZAČE: Nema više čekanja na granici, vozila ponovo mogu da se uvoze u Srbiju!
Ilustracija, Foto: Public

napokon kraj

KONAČNO JEDNA DOBRA VEST ZA NAŠE VOZAČE: Nema više čekanja na granici, vozila ponovo mogu da se uvoze u Srbiju!

Građani koji su nakon 12. novembra kupili automobil u inostranstvu nisu mogli da ga registruju ni uvezu u Srbiju

Objavljeno:

Nekoliko hiljada vozila čekalo je na granici za ulazak u Srbiju, jer Agencija za bezbednost saobraćaja skoro mesec dana nije izdavala uverenja za ispitivanje vozila od kako je, sada već bivšoj v. d. direktorki Jasmini Milošević, istekao mandat. Novi v. d. direktor, Duško Pešić navodi za RTS da je problem rešen i da su svi građani koji su do tog trenutka čekali dobili uverenja da mogu da registruju svoje automobile.

Bivšoj v. d. direktorki istekao je mandat 12. novembra i tada je nastao pravni vakum u funkcionisanju Agencije za bezbednost saobraćaja, jer niko u ovoj agenciji nije imao ovlašćenje da potpiše neophodnu dokumentaciju za ispitivanje vozila.

Zbog toga svi građani Srbije koji su nakon 12. novembra kupili automobil u inostranstvu nisu mogli da ga registruju ni da ga uvezu u Srbiju.

Novi v. d. direktor Duško Pešić je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a naveo da su svi oni koji su čekali da registruju svoje automobile uvezene iz inostranstva dobili uverenja.

- Bivšoj v. d. direktorki istekao je mandat 12. novembra i tada je nastao pravni vakum u funkcionisanju Agencije za bezbednost saobraćaja, jer niko u ovoj agenciji nije imao ovlašćenje da potpiše neophodnu dokumentaciju za ispitivanje vozila. Onog trenutka kada je imenovan direktor, kada su stvoreni zakonski uslovi mi smo krenuli sa potpisivanjem, odobravanjem i štampanjem zahteva. Tako da su svi građani koji su do tog trenutka čekali u periodu od tri dana od 8. do 11. decembra dobili uverenja da mogu da registruju svoje automobile - objašnjava Pešić.

Dodaje da je od tada registrovano oko 15.300 vozila iz uvoza.

- U roku od tri dana rešili smo sve zahteve, negde oko 15.300 vozila iz uvoza je registrovano, odštampana su uverenja i poslata vlasnicima i negde oko 2.300 vozila na kojima su rađenje prepravke - objašnjava Pešić.

Dodaje i da je period obrade koji je ranije bio tri do četiri dana, skraćen na jedan dan.

- Angažovanjem dodatnih kapaciteta uspeli smo da smanjimo period obrade. Bukavalno u roku od 24 časa od trenutka kada građani podnesu zahtev, Agencija reši uverenje odnosno da odobrenje za automobil - navodi Pešić.

(Espreso.co.rs/Mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.