LJUDI, ZA VIKEND ĆE KONAČNO PASTI SNEG! Zabeleće se OVI DELOVI Srbije!
Konačno sneg, Foto: Beta/Nebojsa Tejicsta

PRAVA ZIMA

LJUDI, ZA VIKEND ĆE KONAČNO PASTI SNEG! Zabeleće se OVI DELOVI Srbije!

Promena vremena očekuje se u sutra uveče na severu Vojvodine, a u petak u svim krajevima

Objavljeno:

Danas i sutra u većem delu Srbije suvo i toplije vreme uz postepeno razvedravanje. Najviša temperatura danas od 10 do 16 °C, a sutra od 11 do 18 °C, u zapadnoj Srbiji lokalno i do 20 °C.

Promena vremena očekuje se u sutra uveče na severu Vojvodine, a u petak u svim krajevima. Uz jače naoblačenje s kišom, počeće da duva pojačan severozapadni vetar, a temperatura će biti u osetnijem padu.

U nižim predelima prelazak kiše u sneg očekuje se u subotu (26.12.), a uveče i u toku noći ka nedelji (26/27.12.) u centralnim i južnim delovima zemlje očekuje se stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 15 cm, dok će u Vojvodini biti znatno manje padavina. Na planinama će sneg padati od petka uveče do kraja vikenda (25 - 27.12.), pa će doći do povećanja visine snežnog pokrivača za više od 20 cm. Kratkotrajno stvaranje manjeg snežnog pokrivača (< 5 cm) moguće je i u višim perifernim delovima Beograda.

Početkom naredne sedmice (od 28.12.) ponovo suvo i toplije vreme uz razvedravanje i pojačavanje južnog i jugoistočnog vetra u košavskom području.

(Espreso.co.rs / RHMZ)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.