IZJAVA DOKTORA JANKOVIĆA NAJBOLJE GOVORI O TOME KROZ ŠTA PROLAZE SRPSKI LEKARI: Pročitajte je i ČUVAJTE SE ZARAZE
Ilustracija, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ Hilda Ríos

MUDRO

IZJAVA DOKTORA JANKOVIĆA NAJBOLJE GOVORI O TOME KROZ ŠTA PROLAZE SRPSKI LEKARI: Pročitajte je i ČUVAJTE SE ZARAZE

"I dalje traje borba za ljudske živote, naročito onih najteže obolelih. Jako je teško i ne stiče se utisak da situacija popušta, ali nemamo trend povećanja i nadamo se da će se to zadržati", rekao je Janković

Objavljeno: 10:27h

Intenzivna nega kovid bolnice Kliničkog centra Niš je pod konstantnim pritiskom već devet meseci, a posebno u ovom trećem piku epidemije korona virusa kada je gotovo svakog dana na ivici maksimalnih kapaciteta, izjavio je danas direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra u Nišu Radmilo Janković.

"To je trenutno jedna od najkompleksnijih i najvećih jednica intenzivne nege u kovid sistemu, čiji je maksimalni kapacitet oko 70 kreveta za lečenje najtežih pacijenata", rekao je Janković za Pink.

Naveo je da je intenzvina nega, naročito u ovom trećem piku epidemije korona virusa, gotovo svakog dana na "ivici maksimalnih kapaciteta" i da trenutno ima više od 60 pacijenata, od kojih je 11 iz Niša, dok su ostali iz Jagodine, Preševa, Gnjilana, Gračanice, Kosovske Mitrovice, Kladova...

"I dalje traje borba za ljudske živote, naročito onih najteže obolelih. Jako je teško i ne stiče se utisak da situacija popušta, ali nemamo trend povećanja i nadamo se da će se to zadržati", rekao je Janković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.