LJUDI, PA KAKO OVO? U Čačku pored umrlica plakati, CELA SRBIJA ZURI U NJIH - OVO JE BRUKA I NEVERICA! (FOTO)
Strašno!, Foto: RINA

sramota

LJUDI, PA KAKO OVO? U Čačku pored umrlica plakati, CELA SRBIJA ZURI U NJIH - OVO JE BRUKA I NEVERICA! (FOTO)

Potencijalna epidemiološka bomba jeste i predstojeća slava Sveti Nikola

Objavljeno:

U trećem talasu korona virusa u Moravičkom okrugu preminulo je preko 130 osoba, a najviše iz Čačka. Teška epidemiološka situacija ne jenjava već danima, ali to nije sprečilo da na jednom stubu na centralnom gradskom trgu osvane poražavajuća slika: umrlice žrtava korona virusa i plakati za doček nove 2020. godine – nalepljeni jedno uz drugo!

„Borba je za svaki život, za svaki krevet u bolnici, plakati koji pozivaju na doček Nove godine su čist beobrazluk. Postoje strogi propisi po kojima se zabranjuje svaki vid okupljanja i ne znam koja će to inspekcija da dozvoli proslavu za manje od 15 dana“, izjavio je za RINU, dr Mihailo Luković, rukovodilac Radnog tima za praćenje širenja korona virusa u Čačku.

Potencijalna epidemiološka bomba jeste i predstojeća slava Sveti Nikola, za koju je vrlo dorbo poznato da pola Srba slavi, a ona druga polovina ide na slavu.

1 / 1 Foto: RINA

„„Ne mogu da shvatim da neko zove goste na slavu sada, jer na tom okupljanju neko od gostiju ili domaćina može da se zarazi i posle toga ne daj bože umre. Pitam se kako će taj domaćin da živi posle sa znanjem da se neko kod njega na slavi zarazio i umro. Biće proslava i okupljanja kad sve ovo prođe”, kazao je dr Luković.

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku trenutuno je hospitalizovano 194 pacijenta pozitivna i suspektna na korona virus. U respiratornom centru smeštemo je 17 pacijenata od kojih je osam priključeno na respiratore.

Nakon pristiglih rezultata za 602 uzoraka, iz Čačka je 87 pozitivnih, iz Lučana 19, iz Gornjeg Milanovca 29 i iz Ivanjice 41 pozitivan.

(Espreso.co.rs/RINA.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.