VIŠE PACIJENATA PRIME NEGO ŠTO OTPUSTE: Veoma loša situacija i u OVOJ SRPSKOJ BOLNICI!
Printscreen, Foto: Printscreen Youtube

i dalje je stanje loše

VIŠE PACIJENATA PRIME NEGO ŠTO OTPUSTE: Veoma loša situacija i u OVOJ SRPSKOJ BOLNICI!

Primamo i dalje više pacijenata nego što ih otpustimo, a oni koji dolaze imaju tešku kliničku sliku, obostrane upale pluća, uglavnom su sa niskim nivoom kiseonika u krvi i gotovo svima je potrebna kiseonička terapija

Objavljeno:

U Trijažnom centru Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" u sredu su pregledana 243 pacijenta, 42 manje nego prethodnog dana, a infektologu je upućeno njih sedam.

Lekari u ambulanti Infektivnog odeljenja bolnice pregledali su 67 pacijenata, a od toga njih 33 prvi put. Urađeno je 158 snimaka pluća, 63 manje nego prethodnog dana, ali je otkriveno 39 pneumonija, deset više nego u utorak.

Danas je u bolnici 130 kovid pacijenata, jedan manje nego dan ranije, dok je i dalje njih devet na respiratoru.

- Primamo i dalje više pacijenata nego što ih otpustimo, a oni koji dolaze imaju tešku kliničku sliku, obostrane upale pluća, uglavnom su sa niskim nivoom kiseonika u krvi i gotovo svima je potrebna kiseonička terapija. Još uvek se situacija ne popravlja i ovom trenutku ne vidimo znakove usporenja svega ovoga – kaže dr Zoran Kovačević, pomoćnik direktora Opšte bolnice u Loznici.

Potrošnja kiseonika je i dalje veoma velika, za sedam dana je kao nekada godišnja, a cisterna sa kiseonikom dolazi u bolnicu dva puta nedeljno. Većina pacijenata je na centralnom kiseoniku gde su veliki protoci preko deset i više litara u minutu, a manji broj koristi kiseonik koji se distribuira putem koncentratora kiseonika.

Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje u Mačvanskom okrugu je tokom jučerašnjeg dana (16.12) bilo manje novopozitivnih, za 27, i manje obolelih, za 11, nego dan ranije. Šabac je konačno pao ispod sto i imao je 96 novopozitivnih, Loznica sledi sa 38, Bogatić 34, Ljubovija 20, Koceljeva 17, Mali Zvornik 13, Krupanj 10 dok su jednocifreni samo Vladimirci koji ih imaju osam. Trenutno je u okrugu 3.759 obolelih. Šabac ubedljivo prednjači sa 1.621, i Loznica sa 619, 27 manje nego prethodnog dana, a slede ih Bogatić (520), Ljubovija (323), Krupanj (206), Vladimirci (173), Koceljeva (160) i Mali Zvornik (137).

Da li brojke govore da korona smanjuje gas, ili je to samo trenutno pokazaće naredni dani. Kakva će biti epidemiološka situacija mnogo će zavisiti i od toga hoće li građani poslušati savete i Svetog Nikolu proslaviti samo u krugu porodice.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.