RUSI NAORUŽANI PROTIV KORONE: Efikasnost SPUTNIK V vakcine preko 90 odsto!
Klinička ispitivanja privedena kraju u Rusiji, Foto: Profimedia

RUSKA VAKCINA

RUSI NAORUŽANI PROTIV KORONE: Efikasnost SPUTNIK V vakcine preko 90 odsto!

Sputnikova vakcina tražena u više od 50 zemalja, što čini više od 1.2 biliona ljudi i duplo više doza!

Objavljeno:

Rezultat najnovijeg istraživanja o efikasnosti ruske vakcine protiv covida-19, čijem testirtanju se, do sada, podvrglo čak 26 000 volontera, pokazao je nesumnjivu efikasnost ovog leka.

Vakcina nije puštena dok volonteri nisu prošli sve tri faze testiranja, u određenom vremenskom razmaku, gde je treća faza pokazala uspešnost od čak 91.4%.

Volonterima obolelim od koronavirusa data je i placebo vakcina, dok se paralelno beležila regresija bolesti kod onih koji su dobili pravu vakcinu, čija uspešnost je dokazana u 100% slučajeva.

Jedinstvena struktura Sputnik V vakcine, leži u tome da koristi dva različita humana adenovirusna vektora kao mehanizam isporuke genetskog materijala spoljnog sloja koronavirusa u ljudsko telo. Time se postiže dugotrajna imunizacija organizma, za razliku od onih vakcina koje koriste dva ista humana adenovirusna vektora u obe doze.

Bitno je napomenuti da je platforma humanog adenovirusnog vektora, već dobro poznata i dokazano efikasna i bezbedna metoda izrade vakcina, bez ikakvih dugoročnih posledica, i da je do sada uradjeno preko 250 naučnih studija tokom dve decenije, sa preko 100 000 uspešno vakcinisanih raznim vakcinama humanog adenovirusnog vektora.

Bezbednost vakcine je glavni prioritet, i tokom kliničkih ispitivanja Sputnik V u 29 zdravstvenih ustanova širom Rusije, zatim Belorusije, UAE, Venecuele, Indije, do sada nisu dokazani nikakvi negativni efekti po ljudski organizam, ali će se zdravstveno stanje volontera pratiti narednih 6 meseci.

Cena ove vakcine, procenjuje se na 10ak dolara, pogodnost čini i jednostavna distribucija jer se prevozi u suvoj formi na temperaturi do +8 C.

I dok se čeka zvanična objava rezultata u međunarodnom medicinskom žurnalu, ruski ministar zdravlja Mihajl Muraško, više je nego ubeđen u delotvornost masovnog vakcinisanja "Danas je svima postalo očigledno da je kraj pandemije moguć tek nakon masovne vakcinacije populacije na globalnom nivou. S tim u vezi, osiguranje jednakog pristupa efikasnim i sigurnim vakcinama, uključujući vakcinu Sputnik V, za ljude u svakoj zemlji treba da bude cilj stranih regulatornih tela i međunarodnih organizacija."

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputnikvaccine.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.