BUTICI ĆE IPAK RADITI VIKENDOM? Od petka moguće ublažavanje mera, ALI SAMO POD JEDNIM USLOVOM!
Od petka moguće ublažavanje mera, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

MOGUĆA OPCIJA

BUTICI ĆE IPAK RADITI VIKENDOM? Od petka moguće ublažavanje mera, ALI SAMO POD JEDNIM USLOVOM!

Na sednici u petak razmatraće se i mere za Novu godinu

Objavljeno:

Ako se nastavi trend pada broja inficiranih virusom korona, Krizni štab bi, kako "Novosti" saznaju, u petak mogao da revidira odluku o radnom vremenu i da dozvoli da i neprehrambene radnje budu otvorene vikendom, ali skraćeno - do 15 sati.

Za ublažavanje mera je većina iz nemedicinskog dela kriznog štaba. Lekari se, ipak, zalažu za to da se nastavi sa lakim "lokdaunom", da iz situacije kada je počeo da se smanjuje broj pozitivnih na testovima ne bismo opet došli do novog rasplamsavanja epidemije, koje bi zdravstveni sistem, sa već punim bolnicama, teško mogao da izdrži.

Na sednici u petak razmatraće se i mere za Novu godinu, ali će se sa njihovim donošenjem sačekati, da se vidi razvoj epidemiološke situacije, pa čak i u Kriznom štabu malo ko veruje da će one biti donete pre 26. decembra.

Medicinski deo Kriznog štaba je već predao predlog da se otkažu svi organizovani dočeci Nove godine, ali se Štab o tome još nije izjašnjavao. Oko takve odluke u Štabu nema saglasnosti, a suprotstavljanje stavova je odloženo sa obrazloženjem pojedinih članova da za takvu odluku još ima vremena.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.