FAJZEROVA VAKCINA STIŽE BRŽE NEGO ŠTO JE NAJAVLJENO: Zna se i tačan DATUM! Sad je samo pitanje DANA!
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/ RDIF HANDOUT

vakcina

FAJZEROVA VAKCINA STIŽE BRŽE NEGO ŠTO JE NAJAVLJENO: Zna se i tačan DATUM! Sad je samo pitanje DANA!

Dodaje se i da odobrenje za stavljanje u promet osigurava da vakcine Kovid-19 ispunjavaju iste visoke EU standarde kao i za sve vakcine i lekove

Objavljeno:

Evropska agencija za lekove najavila je danas da će zvaničnu procenu ”Fajzerove” vakcine objaviti 21. decembra, nedelju dana ranije nego što je to prvobitno najavljivano.

U saopštenju Evropske agencije za lekove naglašava se da će njihov Komitet za humane lekove svoju procenu vakcine kompanija ”Fajzer” i ”Bionteh” završiti u ”najkraćem mogućem roku”, ali tek kada podaci o kvalitetu, bezbednosti i efikasnosti vakcine utvrde da su koristi od vakcine veće od rizika.

Jednom kada Komitet preporuči odobrenje za stavljanje u promet, Evropska komisija će ubrzati postupak donošenja odluka s ciljem davanja odobrenja za promet vakcine koje važži u svim držžavama članicama EU u roku od nekoliko dana, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da odobrenje za stavljanje u promet osigurava da vakcine Kovid-19 ispunjavaju iste visoke EU standarde kao i za sve vakcine i lekove.

Odobrenje će važžiti u svim državama članicama EU, omogućavajući im da istovremeno započnu sa sprovođenjem svojih kampanja vakcinacije, navode u Evropskoj agenciji za lekove.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.