KAKAV GEST SRPSKIH UČENIKA: Pogledajte šta su samo učinili za nastavnicu koja je bila U IZOLACIJI!
Dirljiva akcija za nastavnicu, Foto: Profiemedia

dirljivo

KAKAV GEST SRPSKIH UČENIKA: Pogledajte šta su samo učinili za nastavnicu koja je bila U IZOLACIJI!

Još jedan dokaz da se dobro dobrim vraća

Objavljeno: 13:42h

Nekadašnja nastavnica u brestovačkoj školi, D. B., koja je godinama na put izvodila generecije dece, imala je potrebu da na videlo iznese plemenitost svojih sugrađana i bivših učenika.

- U aprilu ove godine, kada mi nije bilo dozvoljeno da odem do svoje vikendice gde imam bašticu, javio mi se bivši učenik, koji ima njivu kraj moje, sa željom da odradi i moje parče zemlje. Naravno da sam se mnogo obradovala i zahvalila. Prošlo je nekoliko dana, kad je u mom pančevačkom stanu zazvonio telefon: iz brestovačke poljoprivredne apoteke zvale su dve moje učenice da pitaju koja semena da kupe jer su krenule do moje bašte. Bila sam u šoku - priča za 013.rs D. B.

Usledile su razne druge ponude za pomoć – od pravljenja pergole do oštrenja noža kosilice, orezivanja voćki, košenja trave... Nastavnica nije baš sve dopustila, smatrajući da će doći vreme kada će moći sama to da uradi.

- U pitanju se sve sami moji učenici, mnogi uveliko bake i deke, a poneki i pradeke, koji su izazvali toliko snažnih emocija u meni, da sam na ovaj način želela da im se odužim. Moja zahvalnost je time veća, jer su znali da sam, nažalost, nedavno izgubila svog životnog saputnika, a njihovog omiljenog nastavnika. Šta da kažem nego da je ovo pravi primer lepog odnosa između mene kao prosvetnog radnika i učenika sa kojima sam u kontaktu više od 50 godina. I zato – Safete, Nuro, Asija, Milena, Milka, Stevo, Mićo, Dragane, Gorane, Snežo, Puniša, Miro, Gojko i Deso – beskrajno vam hvala – naglašava ova nastavnica u penziji.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.