NISU USPELI DA POBEDE KORONU: Najstrašniji vikend u ovom gradu od početka PANDEMIJE
Crni bilans, Foto: Wikipedia / Rasevic

tragično

NISU USPELI DA POBEDE KORONU: Najstrašniji vikend u ovom gradu od početka PANDEMIJE

Sedmoro mrtvih

Objavljeno:

Sedam života ugasilo se minulog vikenda u lozničkoj Opštoj bolnici gde pacijenti nisu uspeli da savladaju posledice zaražavanja koronavirusom.

Minula tri dana (petak, subota, nedelja) preminule su dve žene, 1942. godište iz Loznice i 1954. iz Krupnja, kao i pet muškaraca, trojica iz Loznice 1943, 1945. i 1947. godište, i po jedan iz Malog Zvornika (1951) i Krupnja (1969), saopšteno je jutros iz bolnice.

Od početka pandemije ovde je do sada umrlo ukupno 65 kovid pozitivnih osoba, a od 4. do 14. decembra zabeleženo je 28 preminulih čime se crni niz nastavlja. Od 20. novembra iz lozničke bolnice nema izveštaja bez bar jedne preminule osobe.

foto: EPA/Georgi Licovski

Pritisak na Trijažni centar se produžava i od petka do danas pregledano je 736 pacijenata, 37 manje nego prethodnog vikenda, sa akutnim respiratornim tegobama. Od toga se njih 246 javilo prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostalo bili kontrolni pregledi. Urađen je 461 snimak pluća i otkriveno 110 novih pneumonija, a infektologu je upućeno 112 pacijenata. U ambulanti infektologa pregledano je 217 osoba, a za 95 je to bio prvi pregled. U Opštoj bolnici trenutno je hospitalizovano 129 kovid pozitivnih pacijenta, koliko ih je bilo i na kraju prošle sedmice tako da kapaciteti nisu popunjeni, a na mehaničkoj ventilaciji je njih osam.

Loznički medicinari po ko zna koji put apeluju na građane da poštuju preventivne mere, izbegavaju okupljanja, drže fizičku distancu, nose zaštitne maske i održavaju pojačanu higijenu. Napominju da je prilikom dolaska u bolnicu obavezno nošenje maske kao i da će svojim odgovornim ponašanjem najbolje pomoći zdravstvenim radnicima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.