NA VMA OD POČETKA PANDEMIJE PRIMLJENO 180.000 PACIJENATA! Oglasio se načelink odmah sa velikom porukom!
Načelnik VMA Miroslav Vukosavljević, Foto: Prinstcreen Studio B

REAGOVAO

NA VMA OD POČETKA PANDEMIJE PRIMLJENO 180.000 PACIJENATA! Oglasio se načelink odmah sa velikom porukom!

Vukosavljević je podsetio da je VMA na početku pandemije trebalo da bude kovid bolnica, ali da je nakon konsultacija sa stručnjacima iz Vuhana odlučeno da to budu drugu klinički centri

Objavljeno:

Načelnik VMA Miroslav Vukosavljević izjavio je da je ova bolnica od početka pandemije koronavirusa pregledala čak 180.000 ljudi!

Vukosavljević je podsetio da je VMA na početku pandemije trebalo da bude kovid bolnica, ali da je nakon konsultacija sa stručnjacima iz Vuhana odlučeno da to budu drugu klinički centri.

- To nas nije omelo da nastavimo da primamo sve pacijente kojima je u ovim okolnostima potrebna pomoć - naglasio je Vukosavljević za Studio B i dodao je su tokom pandemije lekari VMA pregledali čak 180.000 ljudi.

- To je jedan Kragujevac sa okolinom! Uradili smo preko 12.000 operacija. Primili smo na hospitalno lečenje blizu 15.000 pacijenata. U poliklinici pregledali 110.000 ljudi, a u našem prvooformljenom prijemno-trijažnom odeljenju u Srbiji pregledali do sada preko 70.000 pacijenata - naglasio je Vukosavljević i dodao je ovo odeljenje bilo otvoreno još 9. marta.

- To su brojke koje govore koliko je osoblje VMA bilo opterećeno i radilo, a još uvek prima sve pacijente koji se obrate za pomoć! - rekao je on.

Vukosavljević kaže da su anesteziolozi trenutno jedan od najopterećenijih kadrova jer je jedan broj preraspoređen i na druge bolnice.

- Između ostalog na Vojno-medicinski centar, ili kako je zovemo Vojna bolnica Karaburma, koja je u kovid sistemu. Jedan dobar deo naših lekara se tamo nalazi. Tako da smo uspeli da prerasporedom kadra održimo i jedan i drugi sistem u optimalnoj funkciji. I danas oni rade - objasnio je Vukosavljević.

U VMA se pregledaju pacijenti sa hroničnim bolestima, a ova ustanova preuzela je i pacijente na dijalizi iz KBC Zvezdara, a posao rade u tri smene kako bi svima pomogli.

Nedavno su ukazom ministra odbrane Nebojše Stefanovića rešili i urgentni problem nedostatka zdravstvenih radnika, a više od 140 doktora i drugog osoblja dobilo je posao na VMA.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.