NEMCI SU IZABRALI LAZAREVAC SA DOBRIM RAZLOGOM! Ovde se prave delovi za automobile, SJAJNA JE TO ŠANSA ZA NJIH
Predsednik opštine Bojan Stević, Foto: Ustupljene fotografije

MODERNA LOKALNA SAMOUPRAVA U SLUŽBI GRAĐANA

NEMCI SU IZABRALI LAZAREVAC SA DOBRIM RAZLOGOM! Ovde se prave delovi za automobile, SJAJNA JE TO ŠANSA ZA NJIH

Ova kompanija kupila je zemljište i hale uz Ibarsku magistralu u blizini jezera Odžaga

Objavljeno: 11:24h

Nemačka kompanija IGB automotive već 13 godina posluje na teritoriji Srbije, a pored pogona u Inđiji, prošlog meseca otvoren je još jedan pogon i to u opštini Lazarevacu.

Sama opština Lazarevac ovom investicijom posebno se diči jer je za njih ova investicija vrlo značajna, kako za samu opštinu, tako i za poboljšanje kvaliteta života njenih sugrađana.

Kako su i ranije sami zvaničnici rekli, za ovu opštinu svaki novozaposleni je od izuzetnog značaja jer upravo svaki novozaposleni povećava prihod u opštinsku kasu od poreza na zarade, a sa druge strane zapošljavanje radnika u pogonima IGB-a smanjiće i pritisak za zapošljavanjem u javnom sektoru.

Inače, ova kompanija u Inđiji zapošljava 2.000 ljudi, od čega su čak 90% žene, što i sam vrh opštine Lazarevac vidi kao dobru šansu posebno za žensku radnu snagu.

1 / 4 Foto: Printscreen

- Ova firma je na zaista svetskom nivou što se tiče uslova za rad, ličnih dohodaka i same proizvodnje, tačnije ozbiljnosti na tržištu - rekao je ranije Bojan Sinđelić predsednik Skupštine GO Lazarevac.

foto: Printscreen

Projekat je prepoznat kao šansa za opštinu i poboljšanje kvaliteta života u njoj u narednih čak 50 godina.

Inače, kompanija IGB automotive kupila je zemljište i hale uz Ibarsku magistralu u blizini jezera Odžaga, a predsednik GO Lazarevac, Bojan Stević otkrio nam je, šta izgradnja pogodna predstavlja za razvoj opštine i njenu infrastrukturu.

foto: Printcsreen

"Izuzetno je značajno za opštinu Lazarevac i sve naše građane to što je nemačka kompanija „IGB automotive“ svoj drugi pogon u Srbiji, pored pogona u Inđiji, otvorila baš u Lazarevcu. Sigurno da je na odabir njihove lokacije na teritoriji naše opštine uticala i odluka o izgradnji buduće petlje u Županjcu, koja će omogućiti vezu sa auto putem „Miloš Veliki“ ali i izgradnja auto puta „Vožd Karađorđe“ kroz teritoriju opštine Lazarevac u dužini od 35 kilometara. Završetkom ovog auto puta Lazarevac dobija odličnu vezu sa koridorom 10", rekao je Stević i dodao da je izuzetno ponosan na činjenicu da će se upravo u Lazarevcu proizvoditi grejači za sedišta i volane za neke od najvećih proizvođača automobila u svetu kao što su BMW, AUDI, ŠKODA, Volkswagen.

Predsednik GO Lazarevac istakao je i za naš portal da će otvaranje pogona nemačke opštinu ekonomski osnažiti i rešiti pitanje nezaposlenosti određenog broja sugrađana, ali i da će novac od poreza na zarade koji će doprineti budžetu opštine Lazarevac biti preusmeren na dalji razvoj infrastrukture opštine Lazarevac.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Gradske opštine Lazarevac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove Gradske opštine Lazarevac.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.