PREMINUO MUŠKARAC IZ KRUŠEVCA: Korona i dalje divlja u Rasinskom okrugu
Za prethodni vikend registrovano 190 novozaraženih, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

COVID-19

PREMINUO MUŠKARAC IZ KRUŠEVCA: Korona i dalje divlja u Rasinskom okrugu

Za poslednja dva dana u Kruševcu je registrovano novih 129 zaraženih

Objavljeno:

Prema zvaničnim podacima, Zavoda za javno zdravljer iz Kruševca, preminuo je jedan muškarac iz tog grada od posledica korone virusa.

Inače do sada je u Kruševcu umrlo 39 osoba, a iz Rasinskog okruga ukupno 70 .

Za prethodni vikend registrovano je 190 novoozaraženih osoba od ove planetarne pošasti.

Verovatno je ukupan broj znatno veći, jer još uvek nema izveštaja o poslatim uzorcima iz Trstenika i jednim delom iz Aleksandrovca. Ove dve opštine su ponovo uvele vanrednu situaciju i imaju nalveći porast broja zaraženih u poslednje vreme u Rasinskom okrugu.

Za poslednja dva dana u Kruševcu je registrovano novih 129 zaraženih, u Ćićevcu 24, u Aleksandrovcu 17, u Varvarinu 14 i u Brusu 6.

Na Infektivnom odeljenju kruševačke bolnice smešteno je 167 pacijenata, a sa dodatim krevetima kapacitet je 180 postelja. Za sedam do deset dana očekuje se početak rada kovid bolnice.

Iako je na snazi onlajn nastava i dalje je u stalnom porastu i broj zaraženih učenika osnovnih i srednjih škola. Od 1. septembra je ukupno obolelo 132 školarca u Rasinskom okrugu. Najviše zaraženih je iz Kruševca – 69, zatim iz Aleksandrovca -31, iz Trstenika 18, iz Brusa – 10, troje je iz Ćićevca i jedan iz Varvarina.

Zabrinjavajuće je što je za samo nedelju dana, po prelasku na onlajn nastavu, obolelo 40 novih učenika i 11 prosvetnih radnika.

Pod zdravstvenim nadzorom je 13.014 lica, pozitivno na virus kovid 19 do sada je ukupno 5.516 od 21.044 poslatih uzoraka, a izlečeno je 21.044 lica.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.