BIO SAM NA RESPIRATORU BEZ SVESTI, VEĆ SAM SE POMIRIO DA ĆU UMRETI: ISPOVEST poznatog GLUMCA o BORBI s KORONOM
Pobedilo je umeće lekara, Foto: Printscreen

koronavirus

BIO SAM NA RESPIRATORU BEZ SVESTI, VEĆ SAM SE POMIRIO DA ĆU UMRETI: ISPOVEST poznatog GLUMCA o BORBI s KORONOM

Kad dišete iz sve snage kao da uopšte ne dišete

Objavljeno:

Glumac i upravnik pozorišta za slepe i slabovidne osobe, Vojin Perić, progovorio je o svojoj borbi s koronavirusom, zbog kojeg je tri nedelje proveo u bolničkom krevetu u KB-u Dubrava.

"Nedelju dana sam bio na respiratoru bez svesti, a svaki put kad bi gubio svest, opraštao sam se sa životom", rekao je za u intervjuu za HRT.

Opisao je i simptome s kojima se susreo.

"To je kašalj koji vi ne možete videti do sada u gripama, prehladama. To je po meni nezemaljski kašalj, to je kašalj kao da vam se uvuklo neko čudovište i čupa vam dušu", objasnio je.

Rekao je da je sve počelo s temperaturom i nekoliko tableta, ali kada je shvatio da tablete ne pomažu i da teško spava i diše, otišao je u bolnicu.

"Kad dišete iz sve snage kao da uopšte ne dišete. Čujete to šumno disanje, ali ne proizvodi ništa, dakle nema efekta u plućima. Mislio sam da je gotovo, da umirem. Bila je neka velika bol u grudima i ja sam mislio da to je to. I zaista, pripremio sam se onako u sebi, mentalno se oprostio od svih koje volim", priznao je.

Iako je zahvalan na svim željama oporavka koje je primio, kaže kako on nije taj koji je pobedio virus, nego lekari.

"Pobedilo je umeće lekara. Kasnije kad sam slušao one kašljeve, ti ljudi su trčali po bolnici da bi spasili svaki život. Jednako su se zalagali, jednako intervenisali, od spremačica preko medicinskih sestara do lekara", opisao je.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.