SVAKI TREĆI TEST JE POZITIVAN! Direktorka Batuta otkrila koji je jedini način DA KORONU SASEČEMO U KORENU
Verica Jovanović, Foto: Printskrin

UŽAS

SVAKI TREĆI TEST JE POZITIVAN! Direktorka Batuta otkrila koji je jedini način DA KORONU SASEČEMO U KORENU

Dr Jovanović je prokomentarisala nove mere koje je donela Vlada.

Objavljeno:

Danas imamo veći broj novozaraženih nego juče. Jedna trećina je bila pozitivna od svih testiranih - kazala je direktorka instituta "Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović.

Dr Jovanović je prokomentarisala nove mere koje je donela Vlada.

- Mi činimo sve, i ja zaista verujem u to. Ne samo ja, nego i moje kolege, jer samo ovakve mere mogu dati rezultati, samo presek kontakta može dovesti do prestanka zaražavanja - rekla je on.

Na pitanje da li nam preti policijski čas, dr Jovanović je rekla da je to mera predostrožnosti koja mora da važi na individualnom nivou.

- Potpuna izolacija i potpuni prekid komunikacije najbolje da se primeni na nivou svakog pojedinca. To je najbolja mera - istakla je dr Jovanović.

Ona je prokomentarisala i prelazak na onlajn nastavu u školama i rekla da je to najbolji način da se prekine donošnje, odnosno šienje, virusa u porodici.

- To je jedan psihološka mera. Korona virus je ušao u porodice. Jer ako je jedan član pozitivan vrlo je verovatano da i drugi članovi domaćinstva imaju kovid. Prenos i transmisija se prvenstveno dešava u porodici - objasnila je ona.

Na pitanje da li je zdravstveni sistem opterećen i da li ima dovoljno lekara, dr Jovanović je rekla da je stanje u zdravstvu nije jednostavno, ali osnovni zadatak je pružanje medicinske pomoći svima kojima je potrebno.

- Trenutno je oko 2.400 pozitivnih zdravstvenih radnika od čega je oko 60 na bolničkom lečenju. Mi smo deo sistema čiji zadatak je da pre svega lečimo - zaključila je ona i apelovala još jednom na sve da se pridržavaju propisanih mera.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.