SVE VIŠE PACIJENATA MORA U BOLNICU, RASTE BROJ PRIMENE KISEONIKA: Dramatično upozorenje direktorke Batuta
Verica Jovanović, Foto: Printscreen RTS

POVEĆAVA SE BROJ PREGLEDA

SVE VIŠE PACIJENATA MORA U BOLNICU, RASTE BROJ PRIMENE KISEONIKA: Dramatično upozorenje direktorke Batuta

Samo tokom noći, prema podacima koji stižu kontinuirano, na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Srbije, bilo je oko 90 pregleda

Objavljeno:

Verica Jovanović, direktorka Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" i članica Kriznog štaba, rekla je da se povećava broj i učestalost pregleda i da veći procenat ljudi zahteva bolničku pomoć.

Ono što je veoma nepovoljno jeste da svi pacijenti koji zahtevaju bolničko lečenje zahtevaju i primenu kiseonika. To dodatno komplikuje i otežava situaciju i rad, gde pored potrebnog kreveta u intenzivnoj ili poluintenzivnoj nezi, za sve te terapijske procedure se zahteva i aktivno učešće medicinskog kadra", navodi Jovanovićeva.

Samo tokom noći, prema podacima koji stižu kontinuirano, na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Srbije, bilo je oko 90 pregleda.

"Više od 50 pacijenata je tokom noći dobilo pomoć od strane službe hitne pomoći. Pacijenti se prevoze tamo gde su bolnički kapaciteti dostupni", napominje direktorka "Batuta".

Upitana kada bi nove mere mogle da daju rezultate, objašnjava da je iskustvo pokazalo da mere ne mogu za jedan dan dati rezultat.

"Mi ćemo izaći iz ovoga. Svako će od nas dati doprinos. Borba je takva da svako može svojim ponašanjem da doprinese", poručuje Jovanovićeva.

Ponovo apeluje na primenu ličnih zaštitnih mera.

"To je ono što svako od nas može da učini", navodi Jovanovićeva.

Kada je reč o vakcini, direktorka "Batuta" kaže da će imunizacija biti vanredna i verovatno preporučena.

"Najpre se vakcinišu zdravstveni radnici, ali istovremeno i starije stanovništvo koje ima više od 60 ili 65 godina", navodi Jovanovićeva.

Ističe da su u toku opsežne pripreme i da se nadležni spremaju kao da će vakcina sutra biti dostupna.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.