I NIŽI RAZREDI PRELAZE NA ONLAJN NASTAVU: Doneta odluka u Čačku, od ponedeljka svi đaci ostaju kod kuće
Foto: Kurir.rs

KONAČNA ODLUKA!

I NIŽI RAZREDI PRELAZE NA ONLAJN NASTAVU: Doneta odluka u Čačku, od ponedeljka svi đaci ostaju kod kuće

Direktori škola sve teže nalaze zamene odsutnih

Objavljeno:

Sve škole članice Sindikata obrazovanja Čačka preći će na onlajn nastavu, saopšteno je iz ove sindikalne organizacije. Kako se navodi u njihovom saopštenju, i učitelji spadaju u nastavnike, pa nastava neće biti organizovana ni za učenike nižih razreda osnovnih škola, i pored odluke republičkog Kriznog štaba da prelazak na onlajn nastavu važi samo za srednjoškolce i osnovce od 5. do 8. razreda.

Prelazak na onlajn nastavu počeće u ponedeljak 30. novembra i trajaće do početka raspusta 21. decembra.

– Odluka je doneta na osnovu praćenja zaraženosti i izolacije, kako zaposlenih u školama, tako i dece kojoj predajemo, u periodu od 16. do 23. novembra. Podaci su iz dana u dan išli uzlaznom krivom, tako da u ovom momentu na nivou SOČ-a imamo 43 zaražena zaposlena i 70 zaraženih učenika, a u izolaciji je 89 zaposlenih i 862 dece koja nastavu prate na daljinu – kaže se u saopštenju SOČ-a.

Kako se dalje navodi, direktori škola sve teže nalaze zamene odsutnih, a sve veći broj, kako dece tako i zaposlenih, je u kontaktu u sa zaraženima, pa bi, kako ocenjuju, pri masovnom testiranju rezultati bili još nepovoljniji, odnosno broj inficiranih učenika i nastavnika još veći.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/ Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.