OVO JE ROK ZA ZAVRŠETAK RADOVA NA PRUZI BEOGRAD-NOVI SAD: Ministar održao HITAN sastanak sa Milošem Vukčevićem!
Voz, Foto: Printscreen/Twitter

pruga

OVO JE ROK ZA ZAVRŠETAK RADOVA NA PRUZI BEOGRAD-NOVI SAD: Ministar održao HITAN sastanak sa Milošem Vukčevićem!

Ministar kaže da će biti realizovano još dosta značajnih investicija, koje se tiču Novog Sada i njegovih građana.

Objavljeno:

Radovi na brzoj pruzi od Beograda do Novog Sada biće dodatno ubrzani, kako bi taj deo bio završen najkasnije do kraja 2021. godine, izjavio je danas ministar gradevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

On je na konferenciji za medije, posle sastanka sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, sa kojim je razgovarao o aktuelnim projektima, rekao da u 2021. treba da počnu i radovi na izgradnji Fruškogorskog koridora, odnosno brze saobraćajnice od Rume do Novog Sada.

"Ovo je moja prva poseta jednoj lokalnoj samoupravi, a nisam slučajno izabrao Novi Sad, jer je taj grad fantastično napredovao u građevinskom, saobraćajnom i ekonomskom smislu", rekao je Momirović i dodao da je Vučević kao gradonačelnik sigurno najzaslužniji za to.

Ministar kaže da će biti realizovano još dosta značajnih investicija, koje se tiču Novog Sada i njegovih građana.

Ističe da je železnica bila devastirana u prethodnom periodu i da su ljudi gotovo zaboravili kako je putovati vozom, ali da će modernizacija železničke infrastrukture biti jedan od najprepoznatljivijihi uspeha države i predsednika Aleksandra Vučića.

Momirović kaže da je razgovarao sa gradonačelnikom Novog Sada o temama koje se tiču Novosađana i da će biti uloženi dodatni napori da se ubrzaju radovi na brzoj pruzi kroz Novi Sad.

Radovi će se izvoditi u tri smene, sve dok vremenski uslovi to budu dozvoljavali, dodao je ministar građevine.

Jedna od tema sastanka je bio i projekat izgradnje obilaznice oko Novog Sada sa mostom, što će biti jako značajno za grad Novi Sad, naveo je Momirović.

"Rešeni smo da to izguramo zajedno sa gradom u narednom periodu i da to bude brzo i efikasno", istakao je Momirović.

Kaže da vlada može da bude ponosna na to kako se realizuje u Novom Sadu projekat izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti i da je to, kada je reč o tom projektu, trenutno najveće gradilište u Srbiji.

Dodaje da država podiže plate pripadnicima tih službi sa željom da im poveća životni standard, kao i da im reši stambeno pitanje.

U Beogradu se gradi malo više tih stanova, ali, srazmerno veličini grada, u Novom Sadu je to veći projekat, kazao je Momirović dodajući da je zaista veliko interesovanje za te stanove.

Izrazio je zadovoljstvo što će ministarstvo koje vodi i vlada i dalje imati dobrog partnera u Novom Sadu i gradonačelniku Vučeviću, kao i uverenje da će ta saradnja biti još i bolja.

Odgovarajući na pitanja novinara, potvrdio je da će radovi na brzoj pruzi biti gotovi do kraja sledeće godine.

"Nećemo dozvoliti da se radovi prolongiraju", poručio je on i dodao da svakako ima problema, ali da je nemoguće da nema problema kada se sprovode investicije koje su veće nego bilo koja u prethodnih 50 godina.

"Naš cilj je da posle što pre završimo deo od Novog Sada do Subotice i da naši građani i privreda budu što pre integrisani u saobraćajnom smislu sa Evropom", istakao je Momirović.

"Za godinu i po dana nećete verovati kako će železnička infrastruktura izgledati drugačije u Srbiji. Sada su u toku investicije u saobraćajnoj infrastrukturi koje se mere milijardama evra", naglasio je Momirović.

Momirović će sa Vučevićem posetiti kasnije gradilišta velikih infrastrukturnih projekata u tom gradu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.