NE RAZMIŠLJAMO O ZABRANI KRETANJA, ALI... Ana Brnabić SASVIM OTVORENO o novim merama VLADE SRBIJE
Ana Brnabić, Foto: Printskrin

HITNO

NE RAZMIŠLJAMO O ZABRANI KRETANJA, ALI... Ana Brnabić SASVIM OTVORENO o novim merama VLADE SRBIJE

- Primena počinje od utorka 17. novembra do 1. decembra

Objavljeno: 13:56h

"Prihvatila sam savet stručnog dela Kriznog štaba da uvedemo još restriktivnije mere i Vlada je danas na upravo održanoj sednici da ograničimo rad svega, pre svega ugostiteljskih objekata, ali i svega ostalog - prodavnica, tržnih centara... Svega osim apoteka, pumpi, dostave hrane, privrede koja radi treću smenu... Njima će biti ograničeno radno vreme od 21.00 do 5.00 narednog dana", rekla je premijerka Ana Brnabić.

- Primena počinje od utorka 17. novembra do 1. decembra kada ćemo odlučiti da li treba da se pooštravaju ili produžavaju mere, ali se nadam da neće biti potrebno. Sledeća mera je zabrana kretanja, ali nismo za nju. Ako bude najneophodnije nismo za to, znamo da je sledeća mera, ali mislim da će današnja mera dati rezultate - rekla je Ana Brnabić.

Podsetimo, od utorka u periodu od 21.00 do 5.00, neće moći da radi ništa osim apoteka, benzinskih pumpi i servisa koji se bave kućnom dostavom hrane, stoji u uredbi Vlade Srbiji o suzbijanju korone koja je doneta na današnjoj sednici!

Ovo su glavne nove mere uvedene na današnjem sastanku.

Ovo znači da će biti ograničen rad i noćnih klubova koji su prethodnih dana okupljali veliki broj ljudi, iako su članovi Kriznog štaba upozoravali da su to najveći rasadnici infekcije.

- Počevši od 17. novembra do 1. decembra 2020. godine, radno vreme ugostiteljskih objekata, prodavnica, trgovinskih centara i drugih maloprodajnih trgovinskih objekata, pozorišta i bioskopa, priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću, izuzev radog vremena apoteka, benzinskih pumpi u obavljanju delatnosti prodaje goriva i ugostiteljskih i drugih objekata koji vrše dostavu hrane, ograničava se tako da ti objekti neće raditi od 21 do 5.00 narednog dana - navodi se u uredbi.

Ova uredba stupa na snagu sutra.

Kako je istakla premijerka, ona i ministri su danas imali sastanak sa predsednikom republike "kako bi zajedno procenili situaciju u odnosu na broj zaraženih, testiranih, slobodna mesta u bolnicama".

- Takođe sam sa predsednikom analizirala ekonomske rezultate i situaciju u privredi i kako mere mogu uticati na ekonomiju i ponovo smo u potpunosti složni da idemo sada sa ovim korakom i da vidimo kakve će rezultate dati ova restrikcija. Kao što znate, izuzetno mi je važno da to ponovim građanima, sve vreme tokom borbe protiv koorna virusa smo se trudili da nađemo najbolji mogući balans između mera koje će zaštiti građane i sa druge strane zaštiti ekonomiju - dodala je premijerka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.