I HEROJ SA DORĆOLA JE DANAS NAGRAĐEN SREBRNOM MEDALJOM: Pavle otkrio šta mu je trenutno NAJVAŽNIJE!
Pavle Gavura, Foto: Facebook/Pavle Gavura

pavle gavura

I HEROJ SA DORĆOLA JE DANAS NAGRAĐEN SREBRNOM MEDALJOM: Pavle otkrio šta mu je trenutno NAJVAŽNIJE!

Zahvaljujem se predsedniku za medalje, ima veliko značenje za mene. Ipak, najvažnije je sada da se devojica oporavi.

Objavljeno: 13:45h

Tinejdžerku koja je teško povređena nakon što je u njenom stanu izbio požar u Ulici Visokog Stevana na Dorćolu u Beogradu spasli su radnici s obližnjeg gradilišta.

Pavle Gavura, jedan od heroja koji su spasili devojku iz zapaljenog stana, sigurne smrti, danas je nagrađen i srebrnom medeljom za zasluge od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Zahvaljujem se predsedniku za medalje, ima veliko značenje za mene. Ipak, najvažnije je sada da se devojica oporavi. Ne smatramo to činom herojstva, bili smo blizu, mogli smo i morali da pomognemo, to je jednostano bila naša dužnost. Apelujem na sve ljude da uvek uskoče i pomognu kome treba - kazao je Gavura.

Podsećamo, tinejdžerka je u požaru stana zadobila opekotine trećeg stepena i podvrgnuta je operacijama sanacije kože, dok je stan potpuno izgoreo. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je spasiocima uručio po mobilni telefon, godišnju Bus Plus karticu i knjigu "Knjiga o Beogradu".

Radoslav Marjanović, predsednik opštine Stari Grad, rekao je da će herojima ova opština dodeliti i po 15 hiljada dinara, pomoći će u sanaciji krova na zgradi koji je prilikom požara oštećen, takođe, povređenoj devojčici pokloniće laptop kako bi nakon izlaska iz bolnice mogla da prati nastavu od kuće.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.