U KBC ZVEZDARA POPUNJENO 90 ODSTO KAPACITETA: Direktor objasnio šta će se desiti ako VIŠE NE BUDE BILO MESTA!
KBC Zvezdara, Foto: Printscreen/Google maps

ALARMANTNO

U KBC ZVEZDARA POPUNJENO 90 ODSTO KAPACITETA: Direktor objasnio šta će se desiti ako VIŠE NE BUDE BILO MESTA!

Na Zvezdari su uglavnom zbrinuti pacijenti stariji od 50 godina, najmlađi bolesnik koji se leči kod njih ima 19 godina, a najstariji 92 godine

Objavljeno: 11:07h

Direktor KBC Zvezdara Petar Svorcan kaže da je u toj zdravstvenoj ustanovi trenutno zbrinut 371 kovid pacijent i da je popunjenost kapaciteta u toj kovid bolnici 90 odsto.

On je za Tanjug rekao da je u jedinici intenzivne i polintenzivne nege 49 bolesnika sa teškom kliničkom slikom, a da je od toga njih 32 na respiratoru.

"U našoj bolnici dominiraju pacijenti sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. U kovid sistemu smo ponovo od 1. novembra i do sada smo primili više od 500 pacijenata. Jučerašnji dan bio veoma težak, primili smo 40 pacijenata, a otpustili 54 pacijenta, tako da smo ušli u određeni balans sa prijemima i otpustima", naveo je on.

Na Zvezdari su uglavnom zbrinuti pacijenti stariji od 50 godina, najmlađi bolesnik koji se leči kod njih ima 19 godina, a najstariji 92 godine.

Upitan koliko pacijenti u proseku ostaju na lečenju, Svorcan je rekao da to zavisi od toka bolesti, da pacijenti sa srednje teškom kliničkom slikom u proseku ostaju u bolnici sedam do deset dana.

Što se tiče popunjenosti kapaciteta, on kaže da su u stalnom kontaktu sa Ministarstvom zdravlja i drugim direktorima kovid bolnica, tako da se svi pacijenti adekvatno zbrnjavaju i da se do sada nije desilo da bolesnik koji je za bolničko lečenje ostane bez kreveta ili bez respiratora.

"Ako se kapaciteti iscrpe postoji opcija da se pacijenti iz Beograda šalju u bolnice u unutrašnjost Srbije", zaključio je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.