PANČEVO NAGRAĐUJE NAJBOLJE: Povodom Dana grada uručena Novembarska nagrada (FOTO)
Uručena Novembarska nagrada, Foto: Grad Pančevo

SJAJNO

PANČEVO NAGRAĐUJE NAJBOLJE: Povodom Dana grada uručena Novembarska nagrada (FOTO)

Dr Slobodan Ovuka se zahvalio na lepim rečima i najznačajnijem priznanju Grada Pančeva u svoje ime i ime svih zaposlenih Opšte bolnice Pančevo

Objavljeno:

Povodom Dana grada Pančeva svake godine dodeljuje se Novembarska nagrada. Ove godine, zbog pandemije virusa kovid 19, nije organizovana svečana sednica Skupštine grada, ali je Novembarska nagrada uručena u Gradskoj upravi Pančevo.

Ovogodišnji dobitnik je Opšta bolnica Pančevo za izuzetan doprinos u oblasti zdravstvene zaštite. Dragana Kuprešanin, zamenica gradonačelnika Pančeva uručila je povelju dr Slobodanu Ovuki, direktorku Opšte bolnice Pančevo.

Dragana Kuprešanin je izrazila zadovoljstvo što može da u ime Grada Pančeva uruči Novembarsku nagradu Opštoj bolnici Pančevo, dr Ovuki i njegovom celokupnom timu i da im čestita.

- Opšta bolnica je u aprilu postala kovid bolnica u kojoj su se lečili pacijenti zaraženi virusom korona. Zahvaljujući direktoru, zdravstvenim radnicima i svim ostalim zaposlenima, dobroj organizaciji, uloženom trudu, naporu i radu da u ovim teškim trenucima u jeku pandemije, stanovnici celog Južnog Banata, a i šire dobijaju kvalitetno lečenje. Zdravstveni radnici su heroji našeg doba. Ove godine nagrada ide u najbolje moguće ruke za izuzetan doprinos u oblasti zdravstvene zaštite i ja im u ime lokalne samouprave još jednom od srca čestitam, izjavila je Dragana Kuprešanin.

foto: Grad Pančevo

Dr Slobodan Ovuka se zahvalio na lepim rečima i najznačajnijem priznanju Grada Pančeva u svoje ime i ime svih zaposlenih Opšte bolnice Pančevo.

- Žao mi je što ne možemo da dovedemo svih 1.200 zaposlenih ovde da prime ovu nagradu koja je najviše priznanje u našoj lokalnoj samoupravi. Nagrada predstavlja veliku satisfakciju za sve neprospavane dane i noći, za više od 800 bolesnih ljudi obolelih od kovida iz čitave Srbije koji su se lečili kod nas. I danas imamo 100 pacijenata koji su oboleli od ove opake bolesti. Zaista smo imali divnih primera zahvalnosti, divnih primera žrtvovanja svih naših zaposlenih, od spremačica do doktora specijalista. Imali smo situaciju da su delili svoje obroke sa novopridošlim pacijentima u toku noći kada nismo mogli ni da planiramo taj priliv koji je bio u aprilu, kada smo primili u dva dana skoro 200 ljudi, bukvalno od Prijepolja do Subotice. Naša se bolnica pokazala kao jedan bedem i jedan stub zdravstvenog sistema Srbije. Zbog toga smo dobili priznanje od predsednika Republike Srbije, ministra zdravlja, kolega iz Beograda. Faktički smo uskočili u beogradski sistem bolnica, tako da smo to i danas, rekao je dr Ovuka.

On je dodao da se Opšta bolnica ponovo proširuje za prijem novih kovid pacijenata i ponovo će obnovljeni Internistički blok u narednim danima biti spreman da primi još 150 pacijenata.

- Najveća sreća je kada smo kompletne porodice primali, lečili i otpuštali kući u dobrom i boljem zdravstvenom stanju nego što su došli. Ponavljam velika je satisfakcija za sve zaposlene u Opštoj bolnici Pančevo to što smo dobitnici Novembarske nagrade. To je i velika obaveza da ostanemo isti, da budemo još bolji u narednom periodu, izjavio je dr Slobodan Ovuka nakon što mu je uručena Novembarska nagrada.

Dobitnik Novembarske nagrade bira se među kandidatima koje su predložili građani Pančeva.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran od strane Grada Pančeva.

foto: Grad Pančevo

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.