Novi otkazi na RTV-u već u septembru
Foto: Printscreen/youtube/RSE

tumbanja se nastavljaju

Novi otkazi na RTV-u već u septembru

- Postoji spisak i verovatno će biti novih otkaza u septembru, to smo već čuli. U međuvremenu je i koleginica Vanja Đurić dala otkaz zbog sličnih razloga kao ja. Zbog svih tih stvari koje su se izdešavale u poslednja tri meseca, mi smo svesne da na RTV-u više ne može da se radi - kaže novinarka Sanja Kljajić
Objavljeno: 10:42h
foto: Promo

U poslednje vreme ne održavaju se protesti koje je do sada ponedeljkom organizovao Pokret "Podrži RTV", a prema rečima jedne od njegovih liderki, to ne znači da je borba za javni servis prestala i da tih protesta neće biti ponovo.

- Mi smo se svi vratili u redakcije da bismo radili i da vidimo u kom pravcu će se kretati čitav taj problem. Čekamo da se reše neke bitnije stvari i da se izabere direktor programa RTV-a i glavni i odgovorni urednik. Pratimo i taj proces. Takođe, čekamo i rezultate Novosadske novinarske škole koja će uskoro izaći sa analizom programa pokrajinskog medijskog javnog servisa pre promena i posle njih. I naravno da vidimo šta će biti sa tim otkazima, pa ćemo nakon toga reagovati. Postoji ideja da se sa protestima nastavi, samo ćemo videti u kom pravcu i na koji način. Uzeli smo ova dva meseca da se presaberemo, da vidimo gde smo i šta smo i kako da nastavimo borbu. To naravno ne znači da je sa protestima gotovo - ističe Sanja Kljajić.

(Espreso.co.rs / Danas)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.