MIROSLAV JE U STRAŠNOM UDESU OSTAO NEPOKRETAN: Dobro je živu glavu izvukao, poslednjih 5 godina ŽIVOT MU JE BORBA
Miroslav Milutinović, Foto: Printscreen

729 na 3030

MIROSLAV JE U STRAŠNOM UDESU OSTAO NEPOKRETAN: Dobro je živu glavu izvukao, poslednjih 5 godina ŽIVOT MU JE BORBA

Veliki planovi za budućnost pali su u vodu kada je kolima krenuo na posao u treću smenu u aprilu 2014. godine

Objavljeno:

Miroslavu Milutinoviću (33) iz Bajine Bašte život se promenio za 360 stepeni kada je doživeo stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj je ostao nepokretan!

Veliki planovi za budućnost pali su u vodu kada je kolima krenuo na posao u treću smenu u aprilu 2014. godine. Usled brze vožnje izgubio je kontrolu, prevrnuo se i na mestu ostao invalid!

"Imao sam planove i kada se desilo to, shvatio sam da ne mogu više ništa! Par meseci nisam ustajao iz kreveta, onda sam počeo da pomeram vrat, pa ruke, lekari su mi tada rekli da je osnovni cilj mog lečenja da sednem u kolica i da sam dobro živu glavu izvukao", započeo je svoju priču Milutinović za naš portal.

Kao hitan slučaj, Miroslav je stigao je u Užičku bolnicu, nakon čega je prebačen na Institut za ortopedske bolesti na Banjici, u Beogradu. Tada su nakon odrađenih dijagnostičkih procedura ustanovili da je kod Miroslava došlo do preloma vratnih kičmenih pršljenova C6 i C7. Taj prelom doveo je do oštećenja kičmene moždine, što za posledicu daje kvadriplegično stanje.

Miroslav je nakon toga operisan dva puta, na Institutu na Banjici, i na Vojno medicinskoj akademiji.

Nakon stabilizacije stanja, započeta je rehabilitacija u bolnici Dr Miroslav Zotović u Beogradu. Posle toga, rehabilitacija je nastavljena u Ribarskoj banji, a potom i kod kuće, u Bajinoj Bašti.

Kako ništa od navedenog nije dalo značajne rezultate, Miroslav se uz konsultaciju sa lekarima Vojno medicinske akademije javio na lečenje transplantacijom matičnih ćelija u novosadskoj klinici.

"Prošle godine sam imao tri terapije i posle toga sam znatno napredovao. Počeo sam da idem na vežbe koje radim u klinici po 5, 6 sati dnevno, izlazim, družim se sa prijateljima. Konačno, posle 5 godina sam ustao na noge", rekao nam je Miroslav i dodao da već sledeće godine doktori imaju nove metode koje će se primeniti u njegovom slučaju i da je sada njegov cilj da rastereti što više može roditelje, da može sam da se stara o sebi.

Uz pomoć Bajine Bašte, roditelja i prijatelja, Miroslav je uspeo da pregura prvu fazu lečenja, ali kada je došlo vreme za drugu, tu je nastao problem finansijske prirode.

"Troškovi za moje lečenje su ogromni, na dnevnom nivou, tih 5,6 sati vežbi plaćamo od 100 do 120 evra, na mesečnom nivou za moje lečenje ode 180.000 evra", rekao nam je mladić i dodao da jedna terapija matičnim ćelijama košta 5.000 evra.

E, sad ovde nastupamo Mi!

Ako Miroslav odsutane od vežbi, rehabilitacije i samo mesec dana ne bude u pokretu, sve što je do sada urađeno pada u vodu, zato mu je neophodna finansijska pomoć svih nas!

"Bilo je pitanje, da li odustati ili nastaviti dalje, jer mi je više bilo glupo da traži pomoć i novac od drugih, a onda su me roditelji nagovorili da potražimo pomoć preko humanitarne organizacije Budi human i nekako sam prebrodio tu barijeru za moje dobro", zaključuje Miroslav Milutinović.

KAKO DA POMOGNEMO MIROSLAVU?

Da bi se lečenje i rehabilitacija nastavili, potrebno je da Miroslav boravi u Novosadskoj klinici, prilikom čega dobija neophodnu kineziterapiju, radnu i elektroterapiju. Takođe su mu neophodna sredstva za ortopedska pomagala, za tretmane matičnim ćelijama, rehabilitacije neurorobotikom, opreme za sprovođenje terapija u kućnim uslovima, medikamente, suplemente, medicinski potrošni materijal, fizikalne terapije, specijalističke i kontrolne preglede, kao i za putne troškove.

  • Slanjem SMS poruke: Upišimo 729 i pošaljimo SMS na 3030
  • Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human729 i pošaljimo SMS na 455
  • Uplatom na dinarski račun: 160-555316-06
  • Uplatom na devizni račun: 00-540-0004283.0
  • IBAN: RS35160005400004283035
  • SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.