FALI JOŠ 15 HILJADA DOLARA I AVION KAKO BI LANA OTIŠLA DA PRIMI NAJSKUPLJI LEK NA SVETU: Pomozimo -DA ŽIVOT POBEDI!
Lana Jovanovć vodi najvažniju životnu bitku, Foto: Emilija Jovanović

LANA UZ TEBE SMO

FALI JOŠ 15 HILJADA DOLARA I AVION KAKO BI LANA OTIŠLA DA PRIMI NAJSKUPLJI LEK NA SVETU: Pomozimo -DA ŽIVOT POBEDI!

Potreban je i transport do bolnice

Objavljeno:
Jovana Jovanović

Jedanaestomesečna beba Lana Jovanović je na korak od cilja! Ovoj bebi je potrebno još 15. 000 dolara kako bi otišla na lečenje u inostranstvo! Sakupljeno je 2.385.000 dolara, saopšteno je u objavi na fejsbuk stranici "Za Laninu životnu bitku".

Takođe, budući da još uvek nije obezbeđen avion- to je dodatni trošak za porodicu Jovanović i za to je potrebno prikupiti 70.000 evra! Isto tako, ovim putem apelujemo na ljude koji su u mogućnosti da obezbede troškove prevoza da se jave i pomognu Lani.

Dragi naši pomoćnici. Ogromnu zahvalnost dugujemo svima vama koji ste na bilo koji način pomogli da se ovaj novac gotovo skupi. Želeli bismo još da vas zamolimo da bazare koji su zakazani za ovaj vikend, održite. Isto tako, novac od kutija da uplatite na Lanin račun u fondaciji. Uz sve naše napore i trud, nismo uspeli da se snađemo za troškove Laninog prevoza, navodi se u fejsbuk objavi.

Dragi naši pomoćnici. Ogromnu zahvalnost dugujemo svima vama koji ste na bilo koji način pomogli da se ovaj novac gotovo...

Posted by Za Laninu zivotnu bitku on Среда, 21. октобар 2020.

Kao što je poznato, Lana ima spinalnu mišičnu atrofiju, odnosno retku neuro-mišićnu bolest, koja napada mišiće zbog koje se gube osnovne životne funkcije. Pacijenti oboleli od ove bolesti nemaju gen koji proizvodi protein neophodan za mišiće.

Početkom oktobra njeno zdravstveno stanje se pogoršalo, pa joj je iz tih razloga ugrađena perkutana endoskopska gastronoma (PEG), uz pomoć koje hranu dobija direktno u želudac.

Dragi naši, svi vi koji ste sa Lanom od početka, koji ste sa njom plakali, smejali se, podržavali je i koji je niste napustili. Vi koji još uvek gajite nadu i verujete da Lana može da nam pokaže da su čuda u Srbiji moguća. Zahvaljujući vama, Lana je sakupila 2.385.000$ i nedostaje joj svega 15.000$ da ostvari prvi zacrtan cilj vredan 2.400.000$", piše u objavi na fejsbuk stranici "Za Laninu životnu bitku".

Dragi naši, svi vi koji ste sa Lanom od početka, koji ste sa njom plakali, smejali se, podržavali je i koji je niste...

Posted by Za Laninu zivotnu bitku on Уторак, 20. октобар 2020.

Uprkos svemu, Lana je pravi primer kako udruženim snagama možemo spasiti nečiji život jer je njena priča mnoge pokrenula na akciju, kao i Sofija Markuljević za čije lečenje je sakupljen novac.

foto: Emilija Jovanović

Podsećanja radi, reporterka portala Espreso.co.rs je tokom leta razgovarala sa porodicom Jovanović ispred njihove porodične kuće u Rakovcu nadomak Novog Sada. U avgustu kada smo posetili Lanu bilo je sakupljeno oko 560.000 dolara za njeno lečenje, a sada preko dva miliona što govori da udruženim snagama možemo spasiti nečiji život.

U video snimcima ispod poslušajte šta su tom prilikom kazali Lanini roditelji, Aleksandra i Dimitrije Jovanović.

Lani Jovanović možemo pomoći na sledeći način:

foto: Budi human

Slanjem SMS poruke: Upišimo 808 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human808 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069907-42

Uplatom na devizni račun: 160600000006991130 IBAN: RS35160600000006991130 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

foto: RTS Printscreen

Podsetimo, u Srbiji postoji lek spinraza koji usporava napredovanje ove bolesti i dostupan je o trošku države od 2018. godine. Međutim, manjkavost je u tome što država ovaj lek plaća samo do osme godine života, a nakon toga to postaje obaveza roditelja, što je besmisleno jer jedna doza leka košta oko 90.000 evra.

Ipak, Lanini roditelji se više uzdaju u novu genetsku terapiju koju je moguće dobiti u inostranstvu koja je kako kažu, što odsto učinkovita, ukoliko se dobije pre navršene prve godine, misleći na lek zolgensma. Inače, u Evropskoj uniji je ova terapija zvanično registrovana 19. maja ove godine.

Pomozimo Lani da sa osmehom pobedi bolest!

Budimo humani!

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.