EVO KAKVO JE NEBO NAD SRBIJOM! Pogledajte gde su se nadvili tamni oblaci, a gde LIJE KAO IZ KABLA! (VIDEO)
Nebo nad Srbijom, Foto: Printscreen/Windy.com

ZAHLAĐENJE

EVO KAKVO JE NEBO NAD SRBIJOM! Pogledajte gde su se nadvili tamni oblaci, a gde LIJE KAO IZ KABLA! (VIDEO)

U popodnevnim i večernjim satima padavine će se proširiti i na ostale krajeve i doneti pad temperature

Objavljeno:

U popodnevnim i večeranjim satima kiša, koja pada u pojedinim delovima Srbije i u Beograda, proširiće se i na ostale krajeve - izjavio je danas meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Nedeljko Todorović.

Prognozirana količina padavina, između 20 i 40 litara po kvadratnom metru, može dovesti do izlivanja na manjim vodotocima, ali da većih problema ne bi trebalo da bude.

Todorović je za Tanjug rekao da je u severozapadnim i zapadnim krajevima Srbije još jutros počela da pada kiša, a sredinom dana na celom području Vojvodine, zapadne, jugozapadne i delu centralne Srbije, kao i u pojedinim delovima Beograda. Kako je kazao, u popodnevnim i večernjim satima padavine će se proširiti i na ostale krajeve i doneti pad temperature. Očekuje se, kaže, da će se padavine pojačati u večernjim i noćnim satima i da će tokom današnjeg dana najviše kiše pasti u zapadnim i jugozapadnim krajevima, a sutra u istočnim i jugoistočnim.

Naveo je da bi ovo zahlađenje u višim planinskim predelima, iznad 1.500 metara, moglo dovesti do kratkotrajne pojave snega, ali da ne bi trebalo da bude ozbiljnog zadržavanja jer, kako kaže, već u sredu sledi porast temperature, čija će maksimalna vrednost biti 20 stepeni Celzijusa.

Kakvo je trenutno stanje neba nad Srbijom pogledajte u sledećem prilogu:

Bonus video:

(Espreso.co.rs / windy.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.