METEOROLOZI NAJAVILI PRVI SNEG: Doći će BRŽE NEGO ŠTO SMO MISLILI
Najavili prvi sneg, Foto: Nebojša Mandić

SPREMITE SE

METEOROLOZI NAJAVILI PRVI SNEG: Doći će BRŽE NEGO ŠTO SMO MISLILI

U Beogradu će, takođe, nakon stabilnog vikenda - sunčanog sa prijatnom temperaturom oko 20 stepeni, početkom sledeće nedelje doći do zahlađenja

Objavljeno:

Ovaj vikend će obradovati mnoge, makar kada su temperature u pitanju, ali ono što nakon toga sledi jeste apsolutni preokret. Naime, nakon sunčanog vikenda sa prijatnom temperaturom oko 20. podeoka, početak sledeće nedelje obeležiće i prvi jesenji sneg.

Kako je na svom Fejsbuk profilu najavio i meteorolog Đorđe Đurić, za vikend će biti sunčano, sa temperaturom oko 20 stepeni, dok već u ponedeljak sledi "novo pogoršanje, a u utorak i sneg i na nižim visinama planina".

- Naredne nedelje jaka promena vremena koja počinje već u nedelju posle podne. Uz obilnu kišu, temperature će biti ispod i znatno ispod proseka. Stiže prvi jesenji planinski sneg - napisao je na svom Fejsbuk profilu Marko Čubrilo dodavši da "detaljna analiza stiže sutra ujutru".

NAREDNE NEDELJE JAKA PROMENA VREMENA KOJA POČINJE VEĆ U NEDELJU POSLE PODNE. UZ OBILNU KIŠU, TEMPERATURE ĆE BITI ISPOD...

Objavljuje Marko Cubrilo u Petak, 9. listopada 2020.

U Beogradu će, takođe, nakon stabilnog vikenda - sunčanog sa prijatnom temperaturom oko 20 stepeni, početkom sledeće nedelje doći do zahlađenja i pogoršanja vremena koje će doneti padavine.

STIŽU OBILNE PADAVINE

Na obilne padavine koje se očekuju početkom naredne nedelje upozorio je i RHMZ.

1 / 5 Foto: Printscreen/RHMZ

Prognoza za 7 dana

- Obilna kiša u ponedelјak najpre se očekuje na zapadu i jugozapadu Srbije (količina od 20 do 50 milimetara za 24 h, lokalno i više). Posle podne, uveče i u toku noći padavinska zona širiće se preko centralnih krajeva ka istoku zemlјe. Prestanak kiše u utorak ujutru na jugozapadu, a sredinom dana i u ostalim krajevima - stoji u upozorenju RMHZ-a.

Nešto veća količina padavina, prema najavama meteorologa, pogodiće i prestonicu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.