NE DAJTE DA VAS ZAVARA VIKEND: U subotu nam se vraća leto, ali zato posle toga...
Sunčano vreme/ilustracija, Foto: Filip Plavčić

vreme za vikend

NE DAJTE DA VAS ZAVARA VIKEND: U subotu nam se vraća leto, ali zato posle toga...

Subota će biti veoma vetrovita, nad većim delom Jadrana, posebno nad severnim i srednjim jugo će imati olujne udare.

Objavljeno:

Iako prvi oktobarski dani nisu baš obećavali da bismo ponovo mogli da osetimo leto, barem na kratko, vikend pred nama mogao bi to da promeni.

Nakon oblaka, kiše i svežijih temperatura tokom radnih dana, prvi oktobarski vikend doneće jako južno strujanje, pa bi, prema rečima meteorologa Marka Čubrila maksimumi u nekim mestima mogli da budu i oko 30 stepeni.

Subota

Prvog dana vikenda očekuje se pretežno sunčano vreme širom naše zemlje. Najniže dnevne temperature biće između 10 stepeni u Prištini do 15 u Kragujevcu. Minimalna dnevna temperatura u Beogradu biće 14 stepeni.

Kako navodi Čubrilo, maksimumi će negde, posebno na zapadu Srbije biti i oko 30 stepeni Celzijusa, a svakako će se kretati od 25 do 29.

- Subota će biti veoma vetrovita, nad većim delom Jadrana, posebno nad severnim i srednjim jugo će imati olujne, a posle podne na kratko i orkanske udare ponegde, dok će u košavskom području, posebno nad Banatom i jugom Bačke jugoistočni vetar imati udare i do 25m/s - smatra meteorolog.

Nedelja

Drugi dan vikenda donosi preokret, svežiju temperaturu, ali i padavine. Minimalne dnevne temperature kretaće se između 13 na Zlatiboru i 19 u Kragujevcu.

- Hladan front će u toku noći ka nedelji i u nedelju tokom pre podneva zahvaiti veći deo regiona donoseći kišu, ponegde i grmljavinske pljsukove, slabljenje i prestanak južnog vetra, koji bi na severu prolazno okrenuo na severozapadni smer. Ukoliko ovakva dinamika kretanja fronta ostane u nedelju već svežije uz maksimum uglavnom od +19 do +23, samo na krajnjem istoku do oko +26 stepeni Celzijusa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.