STIŽU PRVE DOZE VAKCINA: Direktorka RFZO otkrila datum
Sanja Radojević Škodrić, Foto: Youtube printscreen/Novo jutro

Kad pre?

STIŽU PRVE DOZE VAKCINA: Direktorka RFZO otkrila datum

Škodrić je rekla da će količine vakcina protiv gripa biti dovoljne za sve koji budu želeli da se vakcinišu

Objavljeno: 12:21h

Direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić izjavila je danas da prve doze vakcina protiv gripa stižu u Srbiju 1. oktobra, a da će preostale količine stići tokom tog meseca.

Škodrić je na TV Prva rekla da će količine vakcina protiv gripa biti dovoljne za sve koji budu želeli da se vakcinišu, a na građanima je, kaže, da se prijave.

- Juče je krenuo kamion iz Holandije sa prvim dozama za koje smo sklopili ugovor. Reč je o 344.000 doza vakcina, a ostale doze će stići, pa će ih biti dovoljno za sve kategorije - i za one koje podležu obaveznoj imunizaciji i za one koji budu želeli da se vakcinišu - rekla je Škodrić.

foto: EPA-EFE/ KOEN VAN WEEL

Ona je navela da u ovom trenutku ima dovoljno medicinske opreme za borbu protiv kovida - 19 i dodala da se Srbija spremila u tom smislu i za jesen.

- Sve vreme od marta, od samog početka smo se trudili da imamo dovoljne količine zaliha. Sada nije isto stanje kao u martu i aprilu, kada je bio problem, ne samo za Srbiju, već za ceo svet da se lako dođe do opreme - rekla je Škodrić.

Prema njenim rečima, u centralnom magacinu se nalazi preko 1.000 respiratora, ali i drugi aparati i sav potrošni materijal koji je potreban za jedinice intenzivne nege, kao i sva zaštitna oprema.

Škodrić je kazala da postoji Radna grupa koja se bavi pitanjem vakcine protiv kovida-19.

- Vakcina koja bude prva bezbedna i registrovana od strane Agencije za lekove će biti odmah prisutna u Srbiji i bićemo medju prvim zemaljama kojima će biti dostupna - rekla je direktorka RFZO.

Espreso.co.rs/Tanjug


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.