NOVI ZAKON O VANTELESNOJ OPLODNJI: Ovo su olakšice koje su propisane za dobijanje drugog deteta
Ona je za Kurir televiziju dodala da je zakon o vantelesnoj oplodnji doneo velike olakšice parovima koji pokušavaju da dobiju dete uključujući i administrativne, Foto: AP

LAKŠE DO POTOMSTVA

NOVI ZAKON O VANTELESNOJ OPLODNJI: Ovo su olakšice koje su propisane za dobijanje drugog deteta

Pod kojim uslovima je to moguće, objasnila je predsednica udruženja “Šansa za roditeljstvo” Sandra Jovanović u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji

Objavljeno:

Novi pravilnik Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje omogućava bračnim parovima neograničen broj pokušaja vantelesne oplodnje o trošku države.

Pod kojim uslovima je to moguće, objasnila je predsednica udruženja “Šansa za roditeljstvo” Sandra Jovanović u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji.

"Neograničen broj pokušaja važi samo za bračne parove, gde je majka stara do 43 godine, koji pokušavaju da dobiju svoje prvo dete. Kada je dobijanje drugog deteta vantelesnom oplodnjom u pitanju, tu postoji ograničenje, pa tako parovi kojima je ovo drugo dete koje pokušavaju da dobiju vantelesnom oplodnjom imaju dve šanse za to", precizirala je Sandra.

Ona je za Kurir televiziju dodala da je zakon o vantelesnoj oplodnji doneo velike olakšice parovima koji pokušavaju da dobiju dete uključujući i administrativne.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.