ODLUKA KRIZNOG ŠTABA: Novopazarski vrtići rade sa 50 odsto kapaciteta!
Vrtić / Ilustracija, Foto: Profimedia

TRAŽE UPUTSTVA ZA RAD

ODLUKA KRIZNOG ŠTABA: Novopazarski vrtići rade sa 50 odsto kapaciteta!

Direktorka ove ustanove Sabina Hoćanin rekla je za novopazarski radio Sto plus da grupe sa bebama do dve godine imaju po šestoro dece, dok starije grupe i pripremno predškolskog programa imaju po 10, 12 ili 15 mališana

Objavljeno:

Predškolsku ustanovu Mladost u Novom Pazaru od početka ovog meseca pohadja 50 odsto upisane dece, na osnovu Odluke Kriznog štaba i epidemiološke situacije. Direktorka ove ustanove Sabina Hoćanin rekla je za novopazarski radio Sto plus da grupe sa bebama do dve godine imaju po šestoro dece, dok starije grupe i pripremno predškolskog programa imaju po 10, 12 ili 15 mališana.

"Sve preporučene mere se primenjuju i maksimalno poštuju, od samog ulaska do izlaska iz vrtića, koje su potpuno odvojeni. Ulazak kreće preko dezobarijere, dezinfekcije ruku, merenja temperature deci i roditeljima, koji su i u obavezi da nose maske, a deca se vode u grupu tek nakon razgovora sa preventivnom sestrom koja obavlja trijažu", rekla je Hoćaninova.

Ona je istakla da roditelji nemaju razloga da brinu, te i da u slučaju da primete neke promene kod dece, imaju prostoriju za izolaciju.

"Svakodnevno se provetravaju prostorije u kojima deca borave, svakodnevno im se menjaju posteljine, a deca spavaju na propisanoj razdaljini. Koristimo i ovo lepo vreme da deca budu što više na vazduhu, da igraju igre sa distancom, a rekla bih i da su se deca privikla na ovu situaciju“, rekla je Hoćaninova.

Ona kaže da trenutno mesta ima jedino u vrtićima Abu Dabi i Dečija radost, u drugoj smeni, dok su kapaciteti ostalih objekata popunjeni.

"U objektu Mladost trenutno ima 19 grupa, sa ukupno 175 dece, a u vrtiću Naše dete ima 120 dece. Objekat Pčelica ima 53 dece, dakle sve zavisi od kapaciteta odredjenog objekta. Smanjen broj dece je uticao i na činjenicu da smo smanjili i broj zapošljenih vaspitačica, pre svih onih koje su bile na zameni, ali se nadamo da će se one vratiti na posao kada se situacija vrati u normalu", rekla je Hoćaninova.

Dodaje da će krajem ovog meseca tražiti od Kriznog štaba i grada, kao osnivača, uputstva za rad tokom oktobra.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.