STANJE SA KORONOM U VRTIĆIMA: Troje dece u izolaciji, jedno zaraženo, obolela i dva vaspitača u Borči
Troje dece u izolaciji, Foto: Profimedia

OPREZNOST NA NAJVIŠEM NIVOU

STANJE SA KORONOM U VRTIĆIMA: Troje dece u izolaciji, jedno zaraženo, obolela i dva vaspitača u Borči

Predškolskoj ustanovi u Zemunu prijavljeno je zaražavanje jednog deteta na letovanju, ali dete se nije vraćalo u kolektiv nakon odmora

Objavljeno:

U jutrošnjem televizijskom gostovanju epidemiologa Predraga Kona pojavile su se informacije o prenošenju virusa korona između dece u jednoj osnovnoj školi na Novom Beogradu. U istom gostovanju na TV Pink, preneo je Tanjug, Kon je rekao i da je u pet vrtića potvrđeno šest pozitivnih slučajeva, te da je zaraženo četvoro dece i dve vaspitačice.

Tim povodom "Telegraf" se obratio gradskom Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu sa pitanjima da li su se ti podaci takođe odnosili na Beograd, u kakvom su stanju zaraženi, da li je utvrđeno na koji su se način zarazili, da li su ostala deca iz grupe izolovana i o kojim je vrtićima reč.

Međutim, iz Sekretarijata su dobili informaciju da je prisustvo virusa potvrđeno kod dve vaspitačice, te da je troje dece izolovano, a da je zaraza potvrđena samo kod jednog.

- U beogradskim vrtićima od početka septembra potvrđeno je prisustvo korona virusa kod dva vaspitača u vrtiću u Borči, dok nije prijavljeno zaražavanje dece koja borave u kolektivu.

Predškolskoj ustanovi u Zemunu prijavljeno je zaražavanje jednog deteta na letovanju, ali dete se nije vraćalo u kolektiv nakon odmora, tako da nije bilo u kontaktu sa grupom i vaspitačima. Osim toga, još dvoje dece iz iste ustanove je u izolaciji zbog kontakta nekoga iz porodice sa zaraženima.

Za sada sve protiče bez problema, opreznost je na najvišem nivou, nije bilo nikakvih relaksacija mera i tako će ostati i dalje dok god je virus prisutan u Srbiji - stoji u odgovoru Sekretarijata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.