KUKASTI KRSTOVI ZAMENJENI LIKOVIMA IZ BAJKI: Niške vaspitačice su srpske carice dana
Niške vaspitačice se izborile protiv neprimerenih grafita, Foto: Printscreen/facebook, Profimedia

PRAVI HEROJI

KUKASTI KRSTOVI ZAMENJENI LIKOVIMA IZ BAJKI: Niške vaspitačice su srpske carice dana

Ovaj vrtić koji se nalazi u širem centru grada, kod Medicinkog fakulteta, poslednje je niško obdanište koje je vizuelno preuređeno zahvaljujući kreativnim vaspitačicama

Objavljeno:

Grafiti sa nacističkim oznakama i potpisima ružili su zgradu vrtića ,,Slavuj” u Nišu. S obzirom na to da bi vrtić trebalo da predstavlja oazu mira i sreće, vaspitačice i vaspitači ove ustanove su odlučili da stvar uzmu u svoje ruke.

Oni su prvo okrečili fasadu, kako bi sakrili grafite, a zatim su crtežima ulepšali zgradu vrtića. Sada se na zidinama ,,Slavuja'' nalaze crteži pčela, leptira, cveća i omiljenih likova iz dečjih bajki.

Svoju borbu sa grafitima ovekovečili su i pesmom.

Neki čudni natpisi ili ružne šare

umeju da nas rastuže

i vrtić nam pokvare…

Vaspitači vredni, umetnici pravi,

uz vesele boje i ljubavi pune vreće,

čine da zidovi postanu

mala oaza sreće.

Неки чудни натписи или ружне шаре умеју да нас растуже и вртић нам покваре... Васпитачи вредни, уметници прави ??? уз...

Objavljuje Пчелице u Utorak, 11. kolovoza 2020.

Ovaj vrtić koji se nalazi u širem centru grada, kod Medicinkog fakulteta, poslednje je niško obdanište koje je vizuelno preuređeno zahvaljujući kreativnim vaspitačicama jedine niške javne predškolske ustanove.

Pisanje grafita na zgradi vrtića nije jedini problem sa kojim se susreću zaposleni. Često se dešava da vlasnici pasa preskaču ogradu, unose pse, a onda ih puštaju da trče po dvorištu. Za njima ostaje smeće, uključujući i opuške od cigareta.

Iz vrtića apeluju na komšije i prolaznike da ukoliko nešto vide, pozovu policiju i prijave eventualno neprimereno ponašanje građana.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.