MALA SOFIJA (1) JE PRE 10 DANA PRIMILA NAJSKUPLJI LEK NA SVETU: Bebo, budi jaka, BORBA će trajati još 3 MESECA
Sofija Markuljević, Foto: FACEBOOK PRINTSKRIN

sofija je pravi borac

MALA SOFIJA (1) JE PRE 10 DANA PRIMILA NAJSKUPLJI LEK NA SVETU: Bebo, budi jaka, BORBA će trajati još 3 MESECA

Sofijini roditelji podelili su na Fejsbuku kratki video snimak u kojem su otkrili šta je čeka u naredna tri meseca

Objavljeno:

Beba Sofija Markuljević zbog koje se cela Srbija udružila kako bi sakupila novac za njeno lečenje, nalazi se u bolnici u Los Anđelesu, u kojoj je dobila neophodnu terapiju.

Sofijini roditelji podelili su na Fejsbuku kratki video snimak u kojem su naveli da se Sofijinino stanje polako poboljšava i otkrili kakva joj borba tek predstoji. Ovu priliku su iskoristili da se još jednom zahvale svima onima koji su uz njih.

Naime nakon deset dana koje je Sofija provela u bolnici i nakon prijema leka Zolgensme njeni parametri se polako vraćaju u normalu.

Cao drugari, javljamo vam se iz Los Anđelesa, 10 dana nakon prijema Zolgensme! Proteklih nekoliko dana Sofija je provela u bolnici, određeni parametri su bili malo povišeni, ali hvala Bogu, polako se vraćaju u normalu.

- Plan je da naredna 3 meseca Sofija dobija velike količine steroida, stoga je potrebno permanentno praćenje situacije i konstantna provera parametara. Takodje, uskoro počinjemo sa neophodnom fizikalnom terapijom. Sa verom u Boga, idemo dalje! Hvala vam svima što ste i dalje uz nas!, napisali su oni uz priloženi video.

Podsetimo, Sofija boluje od retke i teške bolesti spinalna mišićna atrofija tip 1.

Deca sa ovom dijagnozom žive najviše dve godine, a bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom osnovnih životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Na sreću, novac za Sofijino lečenje je prikupljen zahvaljujući mnogobrojnim humanitarnim akcijama širom zemlje i ona se sada uspešno leči u bolnici u Los Anđelesu.

Osim uplata na posebne žiro-račune, za lečenje Sofije novac se prikupljao SMS porukom sa sadržajem 797 na broj 3030 putem fondacije "Budi Human-Aleksandar Šapić".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.