NASTAVAK PODRŠKE ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA U SRBIJI:Volonteri NIS-a posetili domove zdravlja u Novom Bečeju i Kanjiži
Volonteri NIS-a, Foto: pr

4. septembar, 2020. godine

NASTAVAK PODRŠKE ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA U SRBIJI:Volonteri NIS-a posetili domove zdravlja u Novom Bečeju i Kanjiži

- Ovo je naš skromni doprinos lokalnoj zajednici - kaže jedan od aktivnih članova NIS-a

Objavljeno:

Karavan programa „Zajednici zajedno“ kompanije NIS nastavlja da obilazi gradove i opštine širom Srbije, a ovoga puta stanice su bile Kanjiža i Novi Bečej.

Kompanija je donirala sredstva za rekonstrukciju dela Doma zdravlja u Novom Bečeju, kao i za nabavku savremenog ultrazvučnog aparata sa tri sonde u Kanjiži, dok su zaposleni NIS-a, članovi Kluba volontera, uredili prostorije domova zdravlja u ovim opštinama. U Domu zdravlja Kanjiža volonteri NIS-a su oplemenili prostor ilustracijama dečjih junaka, dok su u Novom Bečeju sproveli širu akciju ulepšavanja unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora Doma zdravlja.

Direktorka Doma zdravlja Kanjiža Karolina Đolai zahvalila se NIS-u u ime ove zdravstvene ustanove naglasivši da će savremeni ultrazvučni aparat omogućiti kvalitetniju zdravstvenu zaštitu i dijagnostiku.

„Moram naglasiti da taj aparat deci i odraslima omogućava ultrazvuk kukova, jer te tri sonde omogućavaju i razne ultrazvučne preglede, koje dosad naš Dom zdravlja nije mogao da izvrši. Tu ubrajamo i kardiovaskularne preglede, kao i ultrazvuk srca koji je, u okolini, dostupan samo u našoj ustanovi“, rekla je Đolai.

Marijana Pajić, načelnica dečjeg dispanzera Doma zdravlja Novi Bečej je takođe izrazila zahvalnost kompaniji NIS na donaciji i istakla njen značaj za ovu zdravstvenu ustanovu.

„Pomoć ove vrste nam mnogo znači, ovo će puno značiti i deci koja, ako već dolaze kod lekara, želimo da se nalaze u prijatnoj atmosferi", rekla je Pajić.

foto: pr

“Ovo je naš skromni doprinos lokalnoj zajednici. Sa grupom kolega vatrogasaca iz vatrogasnih jedinica Kikinda i Elemir učestvujem u ovoj akciji. Kao i u profesionalnom pozivu kojim se bavimo, uvek želimo da svakome pomognemo u granicama naše mogućnosti. Ovo je čisto od srca za njih, a nadamo se da će njima mnogo značiti”, naveo je Igor Lazić, aktivni član Kluba volontera NIS-a.

Kompanija NIS kroz program „Zajednici zajedno“ već 12 godina predano radi na unapređenju zajednice u kojoj posluje i kvalitetu života građana širom Srbije. Opštine Novi Bečej i Kanjiža su partneri u sprovođenju programa od samog početka, pa je tako do sada u opštini Kanjiža kroz društveno odgovorno poslovanje kompanija NIS realizovala 94 projekta i uložila preko 60 miliona dinara, dok je u Novom Bečeju podržano 58 projekata vrednih preko 50 miliona dinara.

Osim donacija u Novom Bečeju i Kanjiži, karavan Kluba volontera kompanije NIS posetio je pre dva dana grad Niš, gde je donirana savremena stomatološka stolica za Dom zdravlja i uređeno odeljenje dečije stomatologije i pedijatrije.

foto: PR

Karavan „Zajednici zajedno“ je tek krenuo na svoj put širom Srbije, a u narednom periodu su planirane posete brojnim zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji. Od 2009. godine NIS je kroz program „Zajednici zajedno“ uložio preko 1,2 milijarde dinara i realizovao preko 950 projekata u partnerskim opštinama i gradovima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.