DOKLE BRE VIŠE? Na Uvcu pronađen mladi ORAO, upucan iz VATRENOG ORUŽJA! UGINUO JE OD INFICIRANIH RANA (FOTO)
Upucan orao na Uvcu, Foto: Profimedia, Printscreen

KATASTROFA

DOKLE BRE VIŠE? Na Uvcu pronađen mladi ORAO, upucan iz VATRENOG ORUŽJA! UGINUO JE OD INFICIRANIH RANA (FOTO)

- Nadležnom javnom tužilaštvu podneta je prijava za ubijanje strogo zaštićene vrste, za sada protiv NN lica...

Objavljeno:

Nakon skorašnjeg incidenta u Specijalnom rezervatu prirode Uvac kada je ovaj predeo nadletao helikopter, i to nedaleko oko gnezda beloglavih supova prikilom čega je šest mladunaca ispalo u jezero i uginulo, desila se nova katastrofa.

Podsećamo, tada je evidentirano šest mladunaca koji su ispali iz gnezda od kojih je tri spaseno zahvaljujući čuvarima i meštanima i preneto u prihvatni centar rezervata Uvac.

Iz Fonda su dodali da su u drugim zemljama zabranjeni niski letovi oko kolonija beloglavih supova u krugu od 15 kilometara.

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije objavilo je sinoć novu vest koja je zgranula javnost, a desila se takođe na Uvcu. Ovog puta je iz vatrenog oružja upucan suri orao!

Naime, u subotu 29.08.2020. radnik na obezbeđenju HE ''Uvac'' je, u dvorištu HE ''Uvac'', primetio povređenog mladog surog orla. Obavestio je čuvarsku službu SRP ''Uvac''.

Narednog dana pticu je pregledao dr vet. med. Bogdan Šojić koji je pticu pregledao i konstatovao da je upucana iz vatrenog oružja. Povrede su bile stare nekoliko dana i bile su inficirane. Dr Šojić ptici je ukazao prvu pomoć, no iznemogla ptica uginula je tokom transporta do Beo zoo vrta gde je trebalo da bude smeštena na lečenju i opravku.

- Nadležnom javnom tužilaštvu podneta je prijava za ubijanje strogo zaštićene vrste, za sada protiv NN lica. Dajemo punu podršku istražnim organima na pronalaženju počinioca ovog gnusnog čina, saopštili su iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.