AKO ĐAK NE NOSI MASKU, SLEDI MU UKOR: Postoji pravilnik o ponašanju učenika u svakoj školi, a stvari STOJE OVAKO
Đaci, Foto: EPA/SASCHA STEINBACH

nema šale

AKO ĐAK NE NOSI MASKU, SLEDI MU UKOR: Postoji pravilnik o ponašanju učenika u svakoj školi, a stvari STOJE OVAKO

O učenicima koji bi mogli da izbegavaju nošenje maske, iz bilo kog razloga, nedavno je govorio i epidemiolog dr Predrag Kon

Objavljeno:

Nošenje maski biće obavezno u svim školama, a za đake koji ne budu poštovali pravila predviđene su stroge kazne.

U prethodnom periodu bilo je najava da bi zbog toga učenici mogli čak i da budu suspendovani sa nastave, ali se čini da se od ove mere, ipak, odustalo.

- Postoji pravilnik o ponašanju učenika u svakoj školi. U njemu su jasno definisane lakše i teže povrede dužnosti. Ako je učenik opomenut jednom, dvaput - to je lakša povreda. Ali ukoliko je više puta ponovio opstruktivno ponašanje, to je teža povreda. Prema tome i kazne su veće - rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević.

Teže povrede učeničkih obaveza su propisane Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja. S tim u skladu je i školskim pravilnikom predviđeno vođenje vaspitno-disciplinskog postupka, a nakon toga izricanje ukora direktora ili nastavničkog veća.

Kada direktor da ukor, predviđeno je smanjenje ocene iz vladanja na dvojku, a za ukor nastavničkog veća ocena iz vladanja je nezadovoljavajuća, odnosno jedinica.

O učenicima koji bi mogli da izbegavaju nošenje maske, iz bilo kog razloga, nedavno je govorio i epidemiolog dr Predrag Kon.

- Mislim da mi stvarno u ovom trenutku nemamo vremena za njih. Moje lično mišljenje je da bi njih trebalo odmah poslati na onlajn nastavu, a da u školu dolaze samo oni koji žele da se pridržavaju svih mera - rekao je Kon.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media