SEĆATE LI SE KONOVOG KOEFICIJENTA? On je danas "potonuo" na samo 0,78%, 1 JE RAZLOG ZAŠTO JE TO SJAJNA VEST
Koronavirus konačno popušta u Srbiji, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"KONOV KOEFICIJENT"

SEĆATE LI SE KONOVOG KOEFICIJENTA? On je danas "potonuo" na samo 0,78%, 1 JE RAZLOG ZAŠTO JE TO SJAJNA VEST

Prema poslednjim podacima, za 24 časa testirana je 7.261 osoba, a pozitivno je bilo samo njih 57, odnosno manje od jedan odsto

Objavljeno:

Korona konačno popušta! Prvi put posle 22. juna u Srbiji je za 24 časa zabeleženo manje od 100 novozaraženih, a u isto vreme je i najmanje pacijenata na respiratorima još od 30. juna.

Prema poslednjim podacima, za 24 časa testirana je 7.261 osoba, a pozitivno je bilo samo njih 57, odnosno manje od jedan odsto. Takozvani "Konov koeficijent" tako je pao na svega 0,78 odsto.

Broj zaraženih po danima bez današnjih podataka

foto: Printscreen/Ministarstvo zdravlja

Od početka epidemije korona virusa u Srbiji, i prvog slučaja koji je registrovan 6. marta ove godine, samo u nekoliko navrata krajem maja i juna imali smo bolji rezultat. Poslednji put to je bilo 2. juna kada je "Konov koeficijent" iznosio 0,55 odsto.

- Kada broj novozaraženih u odnosu na broj testiranih spadne ispod 0,5 odsto to je sporadično javljanje - rekao je svojevremeno dr Kon.

Da se korona primirila svedoče podaci iz, na primer Čačka, gde poslednja tri dana nije registrovan nijedan novozaraženi, ali kako ističu članovi Kriznog štaba "nikako nije vreme za opuštanje".

Konov koeficijent bez današnjeg pada

foto: Printscreen/Ministarstvo zdravlja

- Ove brojke su ponekad i varljive jer sada imamo dosta ljudi koji se testiraju zbog odlaska na put, a ne zato što sumnjaju da su zaraženi - objasnio je pre par dana dr Predrag Kon.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.