KON IZDAO STROGO UPOZORENJE, CELA ZEMLJA BRUJI O NJEGOVOJ IZJAVI! Tiče se jedne grupe ljudi!
Predrag Kon, Foto: printscreen

reagovao

KON IZDAO STROGO UPOZORENJE, CELA ZEMLJA BRUJI O NJEGOVOJ IZJAVI! Tiče se jedne grupe ljudi!

Epidemiolog i član Kriznog štaba Vlade Republike Srbije za zaštitu od zarazne bolesti kovid-19 Predrag Kon gostovao je u Jutarnjem programu RTV Pink gde je govorio o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Srbiji

Objavljeno:
  • 10

Epidemiolog i član Kriznog štaba Vlade Republike Srbije za zaštitu od zarazne bolesti kovid19 Predrag Kon rekao je za Pink kako je u Srbiji i dalje aktuelna nesigurna epidemiološka situacija.

- Situacija može biti sigurna samo onda kada budemo znali da virusa nema u cirkulaciji i da je osetljivost ljudi znatno smanjena kolektivnim imunitetom - naveo je Kon.

On je objasnio da je prisustvo virusa jasan pokazatelj da se Srbija i dalje nalazi, u kako kaže, zoni iz koje može nastati opasna situacija.

- Opuštanja nema. Popuštanja mera u okviru nekih delatnosti i oblasti moraju da se odnose samo na te oblasti. To ne znači proglašavanje kraja epidemije - rekao je Kon.

Prema njegovim rečima povratak građana sa letovanja iz inostranstva, dolazak studenata i početak školske godine su izazovi koji se moraju savladati kako bi se pobedila epidemija.

- Povratak roditelja sa decom iz inostranstva, koja će posle ići u škole jedan je od rizika sa kojim moramo da se nosimo. Svakome ko bude dolazio sa tih područja uručivaće se zdravstveno upozorenje - rekao je Kon.

On je ukazao na to da će takozvano zdravstveno upozorenje sadržati sve informacije potrebne građanima koji su se u Srbiju vratili iz inostranstva o tome koje mere moraju da poštuju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media