SAVA JANJIĆ NAŠAO REŠENJE ZA MANASTIR VISOKE DEČANE: Nacrtao je mapu, JASNO JE DA JASNIJE NE MOŽE
Iguman je na svom Fejsbuk nalogu predstavio mapu zaobilaznice, Foto: Printscreen/YouTube/ Radio Gračanica

ZAOBILAZNI PUT OMOGUĆIO BI NASTAVAK RADOVA

SAVA JANJIĆ NAŠAO REŠENJE ZA MANASTIR VISOKE DEČANE: Nacrtao je mapu, JASNO JE DA JASNIJE NE MOŽE

Iguman je na svom Fejsbuk nalogu predstavio mapu obilaznice oko manastira koja bi, prema njegovom mišljenju, omogućila nesmetanu gradnju puta Dečani-Plav

Objavljeno:

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić saopštio je da bi zaobilazni put oko specijalne zaštićene zone manastira Visoki Dečani omogućio nastavak radova na auto-putu Dečani-Plav.

Iguman je na svom Fejsbuk nalogu predstavio mapu obilaznice oko manastira koja bi, prema njegovom mišljenju, omogućila nesmetanu gradnju puta Dečani-Plav.

Janjić je naveo da su tu ideju još 2014. godine podržali međunarodni predstavnici i tadašnji premijer, a sada predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači.

The bypass road around the Special protective zone of the Monastery would make it possible to normally continue the...

Posted by Sava Janjić on Недеља, 16. август 2020.

- Zaobilaznica oko zaštićene zone manastira omogućila bi normalan nastavak radova na magistralnom putu Dečani-Plav. Lokalni put kroz zaštitnu zonu imao bi poseban karakter, uz ograničenja teškog saobraćaja, brzine i odgovarajuće širine - istakao je Janjić.

Iguman manastira Visoki Dečani je naglasio da manastir nikada nije bio protiv izgradnje puta, ali da, kao ni međunarodni predstavnici, nije mogao da podrži kršenje Zakona o posebnim zaštićenim zonama.

"Optužiti manastir da izgradnja puta zavisi od nas je besmislica", napisao je iguman Dečana. Janjić je takođe ukazao da je reč o zakonu koji je usvojila skupština privremenih prištinskih institucija i da lokalne institucije treba da rade na njegovom sprovođenju, a ne na njegovom kršenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.