OD PONEDELJKA NOVI SISTEM KONTROLE I NAPLATE PARKIRANJA U BEOGRADU: Ovo svi MORAJU da znaju!
Parking servis, Foto: Petar Lazović

NOVINE NA PARKINGU

OD PONEDELJKA NOVI SISTEM KONTROLE I NAPLATE PARKIRANJA U BEOGRADU: Ovo svi MORAJU da znaju!

Novine u kontroli i naplati parkiranja uvode se prema Odluci o izmenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima

Objavljeno:
  • 1

Od ponedeljka, 3. avgusta, JKP "Parking servis" uvodi novi sistem elektronske kontrole i naplate parkiranja - eParking u Beogradu.

Vozačima koji nisu platili parkiranje u zoniranom području ili su prekoračili vreme dozvoljenog parkiranja, kontrolori više neće ostavljati dnevne parking karte na šoferšajbnama automobila, već će izdavati elektronske dnevne parking karte (eDPK).

Novine u kontroli i naplati parkiranja uvode se prema Odluci o izmenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima, saopštio je "Parking servis".

Cilj prelaska na novi sistem elektronske kontrole i naplate parkiranja jeste modernizacija rada Parking servisa u skladu sa tendencijom Gradske uprave da se digitalizuju usluge komunalnih preduzeća i celokupnog poslovanja u okviru eUprave i promocije Beograda kao pametnog grada (smart city), a u skladu sa ekološkim principima.

O izdatim elektronskim dnevnim parking kartama vozači će istog trenutka moći da se informišu na sajtu Preduzeća www.parking-servis.co.rs, gde mogu da izmire obaveze direktnim onlajn plaćanjem.

Kao i do sada, ukoliko dugovanje izmire u roku od 8 dana, ostvaruju pravo na popust u iznosu od 50 odsto. Obaveštenje o izdatoj eDPK, vlasnici vozila će dobijati i na kućnu adresu, takođe sa popustom, ali Parking servis apeluje na građane da koriste ovaj vid beskontaktnog plaćanja.

Kao i do sada, vozači će moći da plate parkiranje slanjem SMS poruke, ali i kupovinom e-karte na kioscima ili putem nove aplikacije Parking servisa, koja će od sledeće nedelje biti dostupna za preuzimanje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media