VUČIĆ O INVESTICIJAMA: Predsednik Srbije je saopštio VEOMA DOBRE VESTI
Aleksandar Vučić, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIĆ

dobra infrastruktura

VUČIĆ O INVESTICIJAMA: Predsednik Srbije je saopštio VEOMA DOBRE VESTI

"Na ruku nam ide to što svi žele proizvodnju bliže svojim centralima, mnogi će izmestiti to u Srbiju iz azisjskih zemalja"

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je kazao da Srbiji ide na ruku to što veliki deo stranih kompanija želi da premesti svoje proizvodne kapacitete što bliže do njihovih centrala kojima je Srbija je jako blizu, a istovremeno nudi kvalitetnu radnu snagu, obrazovanu, odličnu putnu infrastrukturu i pekat mera koji ni jedna druga zemlja ne može da ponudi zbog dobrog fiskalnog sistema.

Vučić je na pitanje da prokomentariše stav direktora Hemofarma da nemačke kompanije nisu promenili stav po pitanju investiranja u Srbiji rekao da očekuje proširenje investicija u postojećim kompanijama, ali i dolazak novih, jer, kako je rekao, Srbija neće da stane na putu razvoja.

"Na ruku nam ide to što svi žele proizvodnju bliže svojim centralima, mnogi će izmestiti to u Srbiju iz azisjskih zemalja. Nudimo dobru radnu snagu, imamo kvalitetnu radnu snagu, obrazovanu u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, a istovremeno imamo najrazvijeniju putnu, a uskoro i železvnicku infrastrukturu. Na ruku nam ide i paket mera koji ni jedna druga zemlja ne moze jer morate da imate veome veoma dobar fiskalni sistem", naglasio je Vučić.

Kazao je da dolazi Megle iz Osijeka i da su u toku razgovori sa, kako je naglasio, više investitora.

Naglasio je da je Nemačka veoma važna u tom procesu, da je imala 11,7 odnosno 10,2 ukupno pad njene ekonomije, ali i da se najbrže oporavlja, te da je pad bio i najmanji u odnosu na mediteranske zemlje plus Belgije.

"Verujem i u nova ulaganja u automobilsku industriju, jer su od veliko značaja kompanije Leoni i druge komponentske fabrike koje rade kod nas", zaključio je predsednik.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.