LEKARI IZ NIŠA SU REANIMIRALI MAJKU DA BI SPASILI BEBU, ROĐENA JE SA 920 GRAMA! Novi detalji drame iz KC Niša
Beba je trenutno stabilnih vitalnih parametra, Foto: Profimedia

BEBA JE DOBRO!

LEKARI IZ NIŠA SU REANIMIRALI MAJKU DA BI SPASILI BEBU, ROĐENA JE SA 920 GRAMA! Novi detalji drame iz KC Niša

"U sedmom mesecu je rođena, i u ovom trenutku deluje da će to ići u dobrom pravcu"

Objavljeno:

Sinoć oko 20 časova, nakon permanentnog pogoršanja zdravstvenog stanja trudnice (34) iz Vranja, konzilijum lekara odlučio je da krene u porođaj carskim rezom kako bi se spasao život bebe, kaže prof. dr Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš.

“Tokom dramatične borbe za dva ljudska života, lekarski tim sastavljen od anesteziologa, ginekologa, dečjih anesteziloga, neonatologa, uspeo je uz reanimaciju majke na operacionom stolu, da spasi život bebe koja je rođena sa 920 grama. Beba je trenutno stabilnih vitalnih parametara, zadovoljavajućeg disanja, i nalazi se pod nadzorom pedijatara i neonatologa. Nažalost, odmah nakon vađenja deteta i pored svih napora, majka je preminula u 20.45”, rekao je direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš.

Prof. dr Anđelka Slavković, pomoćnica generalnog direktora KC Niš i direktorka Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju izjavila je da je beba na mehaničkoj ventilaciji i da je stabilno.

“Beba je dobro, u inkubatoru i stabilno je. U sedmom mesecu je rođena, i u ovom trenutku deluje da će to ići u dobrom pravcu. Uzet je test na kovid i poslat na analizu, toku dana očekujemo rezultate”, kaže profesorka Slavković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.