U SUBOTICI SU PORODILJA I NOVOROĐENČE POZITIVNI NA KORONU!
Foto: Profimedia

au!

U SUBOTICI SU PORODILJA I NOVOROĐENČE POZITIVNI NA KORONU!

Devet pacijenata u ovoj bolnici nalazi se na mehaničkoj ventilaciji

Objavljeno: 13:57h

Među potvrđenim kovid pozitivnim slučajevima u Opštoj bolnici u Subotici je i tek rođena beba muškog pola, saopštili su iz ove zdravstvene ustanove, prenosi Blic.

“Beba muškog pola je bezbedno porođena carskim rezom. Majka je imala blage respiratorne tegobe pri prijemu u bolnicu. I majka i beba se nalaze u stabilnom kliničkom stanju”, kažu u kovid bolnici u Subotici.

Trenutno se na lečenju u ovoj zdravstvenoj ustanovi od koronavirusa, na kovid infektivnom odeljenju, kovid centru i kovid jedinici intenzivnog lečenja nalazi ukupno 104 pacijenta.

“U poslednja 24 sata u kovid respiratornoj ambulanti Opšte bolnice obavljeno je 14 pregleda, od toga su dva pacijenta zadržana na bolničkom lečenju. Na dalju kućnu izolaciju otpušteno je devet pacijenata u oporavljenom stanju. Devet pacijenata nalazi se na mehaničkoj ventilaciji. Svi ostali hospitalizovani su stabilnog kliničkog stanja”, kažu u bolnici.

Sa blagom kliničkom slikom, i u kućnoj izolaciji, registrovan je i jedan zdravstveni radnik.

“Po prvi put od registrovanja drugog pika epidemije, tokom vikenda, beležimo veći broj otpuštenih u odnosu na broj pacijenata na bolničkom lečenju zbog kovid infekcije”, kažu zdravstveni radnici.

Od početka epidemije u Srbiji, od posledica koronavirusa u Subotici je preminulo šest pacijenata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.