ČEDA JE JEDVA IZVUKAO ŽIVU GLAVU: Dr Dautović o TEŠKOM obliku korone koji je napao Jovanovića (VIDEO)
Čedomir Jovanović, Foto: Ana Paunković

POBEDIO JE KORONU

ČEDA JE JEDVA IZVUKAO ŽIVU GLAVU: Dr Dautović o TEŠKOM obliku korone koji je napao Jovanovića (VIDEO)

- Dok sam ga slušala činilo mi se da je bio zadihan i da njegova upala pluća još traje"

Objavljeno: 17:48h

Profesorka dr Sajma Dautović pričala je u emisiji televizije Face o zdravstvenom stanju Čedomira Jovanovića i iznela mišljenje o njegovoj kliničkoj slici.

“Dok sam ga slušala činilo mi se da je bio zadihan i da njegova upala pluća još traje. On ima virusnu bolest i možda sekundarnu infekciju. Za virusnu upalu pluća je tipično da duže traje, uglavnom dve do tri nedelje, nekad i duže. Ta upala se zove atipična i može izazvati bakterije. One napadaju alveole i prostor između njih. Upalna tečnost ih ispunjava i zato čovek gubi prostor za razmenu gasova. Kod kovida je važno naučiti da između petog i sedmog dana izaziva pogoršanje bolesti, a u tom periodu može nastupiti i kratkotrajno poboljšanje, ali onda dolazi do visoke temperature, bolova u mišićima, glavobolje su učestale. To je pogodno tlo za razvijanje tromboza, a čovek u tom periodu ne uzima tečnost i dolazi do pojave mikro tromboza u svim organima. Ako se to ne zaustavi, dolazi do otkazivanja organa, jer organi ostaju bez kiseonika, a upala se u plućima pojačava”, kaže ona i dodaje:

“Po tome vidimo da je Čeda imao težak oblik bolesti i još nije izlečio upalu pluća. Treba da bude na bolovanju, uzima vitamine, da se odmara..”, objasnila je ona.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.